elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Türksat 4B Uydusu Fırlatıldı

Milli keşif uydusu Göktürk-2, Türksat 2A, Türksat 3A, Türksat 4A’dan sonra yörüngeye yolculuk yapmak üzere Türksat- 4B uydusu, Kazakistan’ın Baykonur uzay üssünden fırlatıldı.



A- A+
20.10.2015 tarihli yazı 8665 kez okunmuştur.
Türksat yetkililerinin açıklamalarına göre fırlatıldıktan yaklaşık 6 dakika sonra atmosferi aşan Türksat 4B, yine yaklaşık olarak 9 saat sonra ise füzesinden ayrıldı. Füzesinden ayrıldığından beri dünyanın etrafında dönen Türksat 4B, yaklaşık 6 gün sonra  50 dereceki doğu boylamına yerleşeceği öngörülüyor.


►Türksat 4B Hangi Görevleri Üstlenecek?

Türksat 4B ile KA bantta daha az maliyetle daha hızlı internet erişimi servis edilebilecek.Türksat 4B ayrıca 3GBPS veri haberleşme kapasitesi ile 792 MHZ frekans bant genişliğine sahip olacak.Bu bant kapasitesinin de yapılan canlı yayın sistemlerinde kullanılabileceği belirtiliyor.

 



►İlginizi Çekebilir: İlk Yerli Haberleşme Uydusu


Türkiye’de internet taşınamayan bölgelere ve diğer ülkelere de ucuz  internet erişimi sağlama imkanı tanıyacak olan 5 ton ağırlığındaki Türksat 4B, askeri haberleşme sistemlerimizi daha etkili kullanmamıza da imkan sağlayacak.

►Sırada Türksat 6A Var

Türksat ekibinin asıl amacı ise 2019'a kadar tamamen yerli üretilecek ve servis edilecek olan Türksat 6A'yı uzaya yollamak ve uzayda bir Türk filosu oluşturmak. Eğer yerli 6A’yı üretebilmemiz ve uzaya gönderebilmemiz demek, dünyada kendi uydusunu üretip servisini sağlayabilen 10 ülke arasına girebilmemiz anlamına geliyor.

 



Kaynak:

►Türksat

Yazar: Çağrı Yiğit

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.