elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Ardublock Nedir ve Nasıl Kurulur?

Arduino kartınızı bloklar ile programlamak kulağa çok hoş geliyor ve bir kaç adımda bu mümkün. Ardublock eklentisi ile arduino meraklıları çok kolay bir şekilde arduino kartlarını programlayabilecek. Devamı ve daha fazlası yazımızda..



A- A+
20.05.2014 tarihli yazı 19227 kez okunmuştur.
C programlama ile arası olmayan arduino meraklıları için programlama kolay bir iş değil ama şimdi onların kolaylığı için 'ArduBlock' grafik, blok-tabanlı programlama dili mevcut. Daha önce bu tarz program ve eklentiler ile karşılaşmışızdır Scratch ve OpenBlocks gibi.
 
Adım adım Ardublock kurulumu;

 
1. Adım: Arduino IDE Kurulumu

Arduino IDE'sini bilgisayarınıza indirip kurun. Verdiğim linkte yürütülebilir arduino yükleyicisi mevcuttur.




2. Adım: Ardublock İndirme

Ardublock eklentisini bilgisayarınıza indirin. Verdiğim linkte ardublock mevcuttur.




3. Adım: Ardublock'u Arduino IDE'ye eklemek
 


 
Bu adım biraz yorucu olacak ama azıcık sabrederseniz 3 dk. Arduino IDEniz içinde ardublock ile programlar hale gelecek. ilk önce Arduino IDE>File>Preferences yolunu takip ederek bu konumu bulalım.
 


 
Bu konum altında yeni bir klasör oluşturup "tools" adını verelim. Sonrasında tools klasörünün içerisinde bir yeni klasör oluşturup "ArduBlockTool" adını verilim. Devam edecek olursak oluşturduğumuz ArduBlockTool klasörünün içerisinde bir yeni klasör oluşturup "tool" adını verelim. Son olarak oluşturduğumuz tool klasörüne indirdiğimiz ardublock eklentisini yapıştırıyoruz.
 

İlginizi Çekebilir : Arduino ve Processing ile RGB Kontrolü
 

4. Adım: Ardublock'u Çalıştırmak
 

Arduino IDE programını yeniden başlatıyoruz. Program içerisinde Tools menüsünde Ardublock eklentisini göreceksiniz. Çalıştırın ve proglamlamaya başlayın.
 



Kaynak:
 

►Ardublock


HÜSEYİN BAYRAM HÜSEYİN BAYRAM Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar