elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yerli Tek Kartta Bilgisayar |
POYRAZ

Tek kartta bilgisayar sektöründeki gelişmeler bir hayli hızlandı. POYRAZ projesi ile bu hızlı gelişime artık ülkemizde katıldı. Gelin hep beraber milli gururumuz olan bu projeyi tanıyalım. Devamı yazımızda...



A- A+
20.02.2015 tarihli yazı 44413 kez okunmuştur.
2012 yılından bu yana Dokuz Eylül Üniversitesi Teknopark (DEPARK)'ta çalışmalarını sürdüren ve gömülü sistemler konusunda teorik ve pratik uzmanlığı olan Bilims ekibi, ülkemizin ilk "tek kartta bilgisayar" ürününü olan POYRAZ'ı geliştirdi. 
 
POYRAZ ile ister televizyonlarınızı akıllı TV/medya merkezi, isterseniz ofis bilgisayarı yada mühendislik problemlerini çözebilen, çok düşük enerji tüketen bir sunucu kümesi yapabilirsiniz. Sadece bunlarla sınırlamayın kendinizi yapabileceleriniz hayal gücünüz ile sınırlıdır!



 
Yerli Tek Kartta Bilgisayar olan POYRAZ'ın ilk versiyonunda 4 çekirdekli 1.5 GHz işlemci, 1 GB DDR3 RAM ve rakiplerinin çoğunda bulunmayan 8 GB dahili hafıza bulunmaktadır.
 


Ayrıca Linux desteği ile çalışabilen POYRAZ 1080p@30fps HDMI görüntü çıkışı, 10/100 ethernet, 2xUSB, LVDS, GPIO, MIPI, IR alıcı gibi birçok proje için kullanışlı giriş ve çıkışlara sahiptir. 12x7x3 cm boyutlarında dayanıklı bir kutuya sahip olan POYRAZ kutu içerisindeki vidalı bağlantıları sayesinde düşmesi halinde bile dağılmaz.
 


Peki POYRAZ'a nasıl sahip olabilirsiniz. POYRAZ, satışa hazır son ürün durumundadır. Fiyat rekabeti için gerekli olan tek adım seri üretim kapasitesidir. En büyük rakiblerinin POYRAZ'dan tek farkı 100.000 (yüzbin) adetlik seri üretim girişidir. Bu sebeple en uygun fiyat için POYRAZ projesini desteklemeniz çok önemlidir.

POYRAZ projesini desteklemek için poyraz.io adresine giriş yaparak E-Posta adresiniz ile kayıt olmanız gerekmektedir. Unutmayın ne kadar çok destek o kadar iyi fiyat !


 


HÜSEYİN BAYRAM HÜSEYİN BAYRAM Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar