elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Trakya’dan 600 Milyon Metreküplük Doğalgaz Rezervi

Geçtiğimiz günlerde Trakya bölgesinde faaliyet gösteren Kanada asıllı Marsa Energy firmasınca Gelibolu Poyraz sahasında 600 milyon metreküplük doğalgaz rezervi keşfedildiği açıklandı. Detaylar haberimizde.



A- A+
12.01.2015 tarihli yazı 11058 kez okunmuştur.
Kanada menşeli bir enerji firması olan ve Orta Doğu, Kuzey Afrika ile Akdeniz birlikte ülkemizde Trakya bölgesinde de faaliyet gösteren Marsa Energy, geçtiğimiz günlerde Gelibolu’da yapılan çalışmalar sonucunda Poyraz sahasında 600 milyon metreküpe yakın bir doğalgaz rezervi bulduklarını açıkladı. Rezervi bularak hisseleri %50 değerlenen Marsa Energy’nin CEO’su Blair Anderson, son 10 yıldaki Trakya’daki en büyük rezervlerden birini keşfettiklerini açıkladı.
 
 
 
 
 ►İlginizi Çekebilir: Petrol Fiyatları Neden Düşüyor?
 
 
2014’ün 3. çeyreğinde Trakya bölgesinde Poyraz N3-1, Poyraz Batı-1 ve Poyraz S4-1 isimli 3 sondaj kuyusu açan Marsa Energy, sahadaki kanıtlanmış rezervin 277 milyon metreküp olduğunu belirten açıklamasında, bulunan bu yeni doğalgaz rezervinin mali değerinin 86 milyon doları bulduğuna dikkat çekti.
 
 
 
 
Planlamalara göre 2016’da dolaşıma verileceği belirlenen gazın hesaplamalara göre özellikle kış aylarında hava koşullarından dolayı sadece İstanbul’un 12 günlük gaz ihtiyacını karşılayacak miktarda olması ise rezervin geçici bir çözüm olacağını gösteriyor.
 
 
 
Kaynak:

Cnbc-e
 
 
Osman Öztürk Osman Öztürk Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır