elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Süreyya Ciliv Turkcell'deki Genel Müdürlük Görevinden Ayrıldı

Uzun yıllar Turkcell firması ile birlikte çalışan Süreyya Ciliv görevinden ayrıldı. Henüz basın bu konuda bir açıklama yapmadı fakat durum Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirildiği için bu habere sizlerle bir göz atmak istedik.



A- A+
29.01.2015 tarihli yazı 9225 kez okunmuştur.

Süreyya Ciliv Kimdir?

Zonguldak doğumlu Süreyya Ciliv, Ankara Fen Lisesi'ni bitirdikten sonra ODTÜ'yü kazandı. Fakat eğitimini ODTÜ'yü bırakıp Amerika'da tamamladı. Endüstri ve Bilgisayar Mühendisliği bölümlerini Michgan Üniversitesin'de başarı ile 3.5 yılda bitirdi. Mezun olduktan sonra yüksek lisansını Harvard Business Okulu'nda yaptı. İş hayatına Metagraphics'de başladı ve burada 4.5 sene çalıştı. Metagraphichs'teki işinden ayrıldıktan 8 ay sonra şirketin en büyük ortağı oldu. Daha sonra Novasoft adlı firmayı kurdu ve bu şirket ile en vizyoner şirket ünvanını aldı. 1977 yılında Türkiye'ye döndü. Ve burada Microsoft'un 3 yıl boyunca genel müdürlüğünü yaptı. Firma içinde önemli başarılar elde edip Amerika'da son olarak görevini Global Saha Stratejileri ve Sistemleri'nde Genel müdür olarak yaptı. Bu önemli iş hayatından sonra Turkcell firmasına transfer oldu ve yaklaşık 8 yıl firmadaki Genel Müdürlük görevini sürdürdü.




►İlginizi Çekebilir : İş Adamları Başarı Hikayeleri


 
Çalıştığı Firmaların Listesi

Metagraphics

Novasoft

Microsoft

Turkcell

Turkcell Teknoloji Grubu Genel Müdür Yardımcısı, İlker Kuruöz'ün Süreyya Ciliv'in görevine vekalet edeceğini aşağıdaki resmi yazıdan okuyabilirsiniz.
 
"Süreyya Ciliv görevinden ayrılma kararı ile ilgili olarak “Turkcell’de geçirdiğim sekiz yılda bilgiyle, teknolojiyle, inovasyonla, ve güçlü takım oyunuyla müşterilerimize, milletimize, sektöre ve hissedarlarımıza değer yaratmak için çalıştık. Bu yolculukta bize inanan ve eşlik eden tüm takım arkadaşlarıma, müşterilerimize, bayilerimize, tedarikçilerimize ve iş ortaklarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Emanet aldığım bayrağı teslim ederken birlikte çalıştığımız bu güçlü ekibin Turkcell’i daha da ileriye taşıyacağına inanıyorum.” dedi.

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Akça “Turkcell olarak Sayın Süreyya Ciliv’in Genel Müdürlüğü döneminde birçok ilke ve başarılara imza attık. Sayın Ciliv, şirketimizin bir GSM şirketinden, bugün Türkiye’nin ve bölgenin önemli iletişim ve teknoloji şirketine dönüşümüne liderlik etmiştir. Kendisine bugüne dek sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ediyor; bundan sonraki iş ve özel yaşamında başarılar diliyoruz.”  diye belirtti.

Turkcell Yönetim Kurulu, Turkcell Genel Müdürlüğü görevine halihazırda Teknoloji Grubundan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz’ün mevcut görevine ek olarak vekalet etmesine karar vermiştir. Ayrıca, yeni Turkcell Genel Müdürü atama sürecini başlatmıştır."

Süreyya Ciliv her zaman Türkiye'deki üniversiteler ile yurtdışındaki üniversitelerin bir farkı olmadığını vurgu yapıyor ve ülkemizin bir çok gelişime açık olduğunu belirtiyor. Süreyya Ciliv'i bir de kendi ağzından dinleyelim.




 
Kaynak:

►Wikipedia

Ali Selek Ali Selek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.