elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dünyanın En Çok Büyüyen 4. Şirketi:
ASELSAN

ASELSAN, %29 artışla SAMSUNG gibi şirketleri geride bırakarak, en iyi 100 şirket sıralamasında 22 basamak birden tırmandı ve 65.sıraya yükseldi.Dünya savunma sanayisinde adından sıkça bahsettiren ASELSAN'ı ve bu başarısını gelin hep birlikte yazımızda inceleyelim.



A- A+
21.12.2014 tarihli yazı 16695 kez okunmuştur.

Aselsan Hakkında

Aselsan (Askeri Elektronik Sanayi) elektronik, savunma, yazılım alanlarında ürünler ve projeler üreten bir kurumdur. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin haberleşme ile alakalı cihaz ihtiyacının karşılanması amacı ile 1975 yılında kurulmuştur. Hızla gelişme gösteren ASELSAN, bugün modern elektronik silahlar ve cihazlar  geliştiren, üreten ve pazarlayan elektronik bir sanayi kuruluşu haline gelmiştir.



 
Aselsan; Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri (HBT),  Savunma Sistem Teknolojileri (SST), Radar Elektronik Harp İstihbarat (REHİS), mikroelektronik, Güdüm ve Elektro-Optik (MGEO) grup başkanlıkları ile birlikte çalışmalarını sürdürmektedir. Radar sistemleri, silah sistemleri, elektronik harp sistemleri, seyrüsefer, aviyonik vb. sistemler gibi sistemler bünyesinde ürün ortaya koymaktadır.
 
Aselsan son zamanlarda, terör gibi asimetrik saldıralara karşı orduya hizmet eden silahı KORKUT, yapay ses modülatörü adlı özel bir teknik ile üst mevkideki devlet görevlileri için ürettikleri dinlenemeyen telefon, hava tehditleri için ZIPKIN, ilk Türk helikopteri olan ATAK, uzun mesafeden savunma ve gözetleme yapabilen GEZGİN, ilgili hedeflenen yerlerin koordinatlarını veren KAŞİF, termal görüntüleme sistemi olan ASIR, insansız silah İZCİ, lazer güdümlü bomba olan LGB ve daha bir çok farklı ürün üreterek Türk savaş sanayisini her seferinde bir adım daha ileri götürüyor.

 

Dünyadaki 4. En Çok Büyüyen Şirketi | ASELSAN 

Stockholm Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI)'nün  açıkladığı 100 büyük şirket listesinde 22 basamak birden atlayıp 87. sıradan 65. sıraya yükselen  ASELSAN, 4. en çok büyeyen şirket olarak adını tüm dünyaya duyurdu. 2013 yılındaki cirosunu 1.1 milyar dolara çıkaran ASELSAN , hepimizin bildiği SAMSUNG, MITSUBISHI gibi dünya devlerini de geride bırakarak savunma sanayisindeki yerini sağlamlaştırdı.
 
Bu yıl gelişmekte olan ülkelere ayrı bir rapor hazırlayan SIPRI, raporunda ASELSAN için 2010 yılında listeye girmesine rağmen çok hızlı bir şekilde yükseldiği şeklinde ifadelere de yer verdi. Önceden piyasada neredeyse tamamen Amerika'nın hakimiyeti varken %4.5 kadar hasılat geriliği yaşan Amerikan silah şirketleriyle birlikte diğer NATO ülkeleri de piyasada belirli bir artışla kendilerine yer buldular.

 

Rus Şirketinden %118'lik Artış

Rusya da silah sanayilerinden gayet memnun durumdalar.2013 yılında yaklaşık % 20 artış gösteren Rus silah sanayi, özellikle de taktik füze odaklı üretim yapan bir şirketinin %118 başarı göstermesi ile  dikkat çekti. Yıllardır silah sanayisini geliştirmek ve ordusunun modern teknolojiye ayak uydurmasına önem verdiği bilinen Rus hükümeti, yerli kurumlarınıda desteklemesi ile de çokça adından bahsettirdi.



Kaynak:

►ASELSAN
ÇAĞRI YİĞİT ÇAĞRI YİĞİT Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır