elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Sınırsız Elektrik Üretimi

İnsanlar yıllarca elektriği az maliyetlerle üretmek ve bunu süreklilik haline getirmek istemişlerdir.Bizde bu yazımızda elektrik üretiminin ve bilinirliğinin öneminden hareketle AC ve DC elektriğin sınırsız üretiminden sizlere bahsettik.Keyifli okumalar.



A- A+
09.03.2015 tarihli yazı 92119 kez okunmuştur.
Çoğu kişi kendini sınırsız elektrik üretmenin zor olduğu konusunda inandırmış olsa da aslında bu hiçte sanıldığı kadar zor değil. Günümüzde doğadan (su,güneş,rüzgar yoluyla) sınırsız elektrik üretmek artık mümkün. Ancak yaygın olmamasının nedeni uygulanabilirliliğinin az olmasından ve maliyetli olmasından kaynaklanıyor. Ancak bir elektriksel düzenek kurulsa ve sürekli hiç durmadan direkt olarak kullanılabilir elektrik üretilebilse, böylece aydınlanma, ısınma vb ihtiyaçlarınızı karşıyabilseniz güzel olmaz mıydı?
 

Ama Enerji Yoktan Var Edilemez, Peki Nasıl Sınırsız Üretilebiliyor?

Yanlış anlaşılabilecek bir nokta olduğundan bu konuya değinmekte yarar buldum. Tabiki de yoktan var edilme ve yalana direkt olarak bir zemin hazırlama durumu söz konusu değil. Bahsedeceğimiz düzenek ilk elektrik olmadan çalışamaz. Asıl işte tam da burada aslında. Sistem bir ilk elektrik alarak kendi nominal devrini sağladıktan sonra elektrik üretiyor. Örneğin bir kondansatöre voltaj yüklüyorsunuz ve yüklemeyi bırakıyorsunuz. Ancak yüklediğiniz elektriği öyle bir devrettiriyorsunuz ki, o elektrik gelip yine kondansatörünüzü yüklüyor. Böylece sürekli bir geridönüş sağlıyorsunuz. Yani belirli bir ücret harcamadan elektrik üretmek söz konusu değil, ilk enerji şart ve buda normal sisteme göre çok çok az olsa dahi bir maliyete sahip. Sistemin sağladığı az maliyetlerle üretimin sınırlarını zorlamak.

 
► İlginizi Çekebilir:Her Yerde Kablosuz Bedava Şarj

 

 DC Elektrik Üretimi




 
Burada yapılan  12V'luk bir batarya ile basit bir dc motoru çalıştırmaktır. Dönen dc motor milinden bir kayışla 12 V üreten bir bobinin hareket girişine bağlanır. Bobin böylece 12 volt üretir ve 12V'luk bataryayı tekrar şarj eder. Bu düzenekle dc motor sürekli çalışır ve 12 volt sürekli olarak kullanılabilir.
 

 AC Elektrik Üretimi


Bahsettiğimiz düzenek şekilde görüldüğü gibi bir düzenek. Bu düzenekte elektrik motoru, ara döndürgeç, dönüş kabiliyeti olan ağır bir çark, AC ya da DC dinamo kullanılır. Sol taraftaki elektrik motoru önce faz ile beslenerek kendi maksimum devrine ulaşır. Yeşil döngürgeç ile aynı anda dinamoyu kendi devrinde harekete geçirir. Dinamo ise kendi devriyle ağırlığı 200-300 kg civarındaki ağır çarka devir sağlıyor. Burada sürekliliği sağlayan şey ağır çarkın devir almasıdır.Çünkü ağır çark eğer yüksek devir aldırılırsa onu elle durdurmak imkansızdır. Onu durdurmak için günümüzde hali hazırda frenleme mekanizmaları da mevcuttur.
 



 
Devir kazanan ağırlık çarkı kayış vasıtasıyla dinamonun sürekli (eğer 12v dc ise) 12 volt üretmesini sağlıyor ve bu elektrik inverter yardımıyla tekrardan bir süre elektriğe bağlanmış ve daha sonra elektriği kesilmiş elektrik motorunun beslemesine geri takılıyor. Böylece sürekli bir devir sağlanmış oluyor. Kullanılan dinamo eğer ac ise bu sefer bir trafo yardımıyla elektriği hali hazırda kesilmiş elektrik motorunun beslemesine bağlanıyor ve bu şekilde devir sağlanmış oluyor.

 


 

Böyle Birşey Madem Var Neden Hiçbir Yerde Kullanılmıyor?


Kullanılmıyor demek doğru değil. Yurtdışında piyasada olmadan kullanımlar mevcut.Türkiyede de bazı kişilerce manuel olarak hazırlanmış ve kullanılmakta. Sistem, biraz gürültülü olması nedeniyle daha çok sanayi bölgelerinde kullanılıyor. Duyumlar arasında böyle bir şeyin duyulmasını büyük enerji firmalarının engellediği gibi söylentiler de var.

 
Kaynak:
 
►Freeenergy

ÇAĞRI YİĞİT ÇAĞRI YİĞİT Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar