elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Atık Cam Şişelerden Pil Üretiliyor!

Bir grup araştırmacı, atık cam şişelerden pil üretmeyi başardı. Atık cam şişlerden üretilen silikon anotlar, normal bir grafit anottan 10 kat daha fazla enerji depolayabiliyor. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
22.04.2017 tarihli yazı 10522 kez okunmuştur.
Artan pil ömrü ihtiyacına bağlı olarak lityum iyon piller, teknolojinin en çok aranan parçalarından biri haline geldi. Cep telefonlarımız ve bilgisayarlarımız dahil olmak üzere günlük hayatta kullandığım çoğu cihaz lityum iyon piller ile çalışmaktadır. Elektrikli ve hibrid araçlarda menzil ve hız limitlerini artırabilmek için daha verimli ve daha ucuz lityum iyon piller geliştirmek gerekiyor. Kimya, makine ve elektrik mühendisleri bu teknolojiyi daha ucuz ve daha güvenli bir hale getirmek için çalışmalar yapıyor.
 

Camın Geri Dönüşümü

Kaliforniya Riverside's Bourns Koleji'nden bir grup araştırmacı, lityum iyon pillerde çok önemli olan nanosilikon anotları oluşturmak için atık cam şişeleri geri dönüştürmenin bir yolunu buldu. Cam ürünleri %100 geri dönüşümlüdür ve atık camların ortalama %40’ı geri dönüştürülmektedir. Ancak artan bu geri dönüşüm oranına rağmen, milyarlarca cam şişe çöplerle birlikte karışmaktadır. Bu durum araştırmacıları çöp alanlarında olası silikon yığılması olabileceği düşüncesine yöneltmiş.
 


►İlginizi Çekebilir: Kriyojenik Enerji Depolama
 

Cam Şişeleri Pile Dönüştürme

Araştırma ekibi, cam şişeleri ince beyaz bir toz haline getirmiş. Bu toz, magnezyum termik (yüksek sıcaklıkta magnezyum) reaksiyon vasıtasıyla silikon dioksidi, nano kristalin silikon haline dönüştürmek için kullanılmış. Daha sonra ek yapı ve depolama özelliklerini artırmak için nanopartiküller karbon ile kaplanmış. Ekip tarafından kaydedilen silikon anotlar, normal bir grafit anottan 10 kat daha fazla enerji depolayabiliyor. Bununla birlikte, silikon anotlar büyüdükçe daha dengesiz hale gelebilir. Daha küçük anotlar (nano ölçekte) yaparak, kararsızlık riski önemli ölçüde azalır.


 

Son zamanlarda, silikon büyük ölçekli enerji depolama uygulamaları için olağanüstü bir anot malzemesi olmuştur. Bu yöntemle daha fazla enerji depolayan, daha hızlı şarj edilmiş ve ticari pillerden daha kararlı olan piller üretilmeye başlandı. Dolayısıyla, gelecek nesil lityum iyon piller için çok umut vadeden bir çalışma oldu.
 

Kaynak:

interestingengineering

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.