elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Akıllı Telefon Kullanımına Kısa Bir Ara

Akıllı telefonlara olan düşkünlük gün geçtikçe artarak devam ediyor. Makarna sosu üreticisi Dolmio tarafından üretilen yeni biber öğütücü yemek esnasında sizin için baharat yaparken aynı zamanda elektronik cihazları da engelliyor. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
10.04.2015 tarihli yazı 9898 kez okunmuştur.
Akıllı telefon sahibi her 8 kişiden birinin telefon bağımlılığı olduğu tahmin ediliyor. Baylor Üniversitesi araştırmacılarına göre telefonlarıyla daha fazla zaman geçiren bu kişiler daha bunalımlı ve karamsar olmaya eğilimlidirler. Bu bağlamda, makarna sosu üreticisi Dolmio, yemekleriniz için taze biber sunmanın yanında akıllı telefonların aktivitelerini de 30 dakikalık zaman aralığı boyunca engelleyen bir biber öğütücü (Dolmio Biber Hacker) yaptı.
 

 
►İlginizi Çekebilir: Çantanız Telefonunuzu Şarj Etsin
 
 
Mars Food Australia’nın pazarlama direktörü Richard Stear biber öğütücü için şunları söylemektedir: “ İnsanların aileleri, arkadaşları ile birlikte oldukları sıklıkla bizleri daha yaklaştırdığını düşündüğümüz yemeklerin telefon teknolojisince bölündüğü düşüncesinden yola çıkarak karşımızdaki insanların gerçekten bizimle ilgilenmesi için bu biber öğütücüyü icat ettik.
 
Dolmio biber öğütücünün bir tur çalıştırılmasıyla televizyonlar, kablosuz ağlar ve mobil aygıtlar kapanmaktadır. Cep telefonlarını kapatmak için mobil telefon yönetim uygulaması Airwatch’a bağlı olması gerekmektedir. Evdeki diğer aletlerin ise sadece güç kaynağına bağlı olması yeterlidir.

Bu icatla ilgili bir kampanya, hane halkının %69’unun yemek masasında teknoloji üzerine konuştuğu Avusturalya’da başlatıldı.  Dünya’nın geri kalan kısmı içinse Dolmio, malesef sınırlı sayıda prototip yaptı.

 
 
 


Pazarlama direktörü Richard Stear son olarak “Dolmio biber öğütücü belki her ev için uygun olmayabilir, lakin biz deneyimimizin bize şunu kesinlikle göstereceğine inananıyoruz: Bir kez yemek masanızda teknolojiden uzaklaştığınızda , o zaman ailenize gerçekten yakınlaşacaksınız.

Biber öğütücünün Avusturalya’daki ailelerdeki etkisini görmek için videoyu izleyiniz: 


 



 
Kaynak:

►iDigitalTimes
►Fine Dining Loves

 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.