elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Türkiye'deki Elektrik Kesintisi Krizi

Türkiye genelinde sabah 10.36 itibariyle kesilen elektrik halen gizemini koruyor. Yapılan açıklamalara göre elektrik kesintisi yavaş yavaş giderilmeye başlanmış. Acaba bu durum bize neye mal olacak ve neden oldu gibi soruları cevaplamaya çalışacağız.



A- A+
31.03.2015 tarihli yazı 13297 kez okunmuştur.
İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi büyük şehirler başta olmak üzere tüm Türkiye'de elektrikler gitti. Metro, Tramvay gibi toplu taşıma araçlarında seferler durduruldu ve birçok yolcu mahsur kaldı. Elektrik kesintisinin bir diğer önemli etkisi de telefonlar oldu. Santrallerdeki elektrik kesintisi nedeniyle birçok telefon internete giremedi.

Aşağıdaki haritada elektrik kesintisi olan yerler, büyük şehirler başta olmak üzere belirtilmiştir.




►İlginizi Çekebilir: Türkiye Elektrik Dağıtım Bölgeleri

 
Metrolar ve Tramvaylar Durdu

İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde metro seferleri durduruldu ve birçok yolcu işine ve okuluna geç gitmek zorunda kaldı.




►İlginizi Çekebilir: Elektrik Nasıl Oluşur 

 
İnternete Girilemedi

Baz istasyonlarının elektriksiz kalmasına bağlı olarak telefonlardaki internet erişimi uzun bir süre kısıtlı kaldı.





►İlginizi Çekebilir: Doğadaki Gizem Elektrik

 
Sağlık Güvenliği Tehlike Altına Girdi

Hastanelerde, dolapta bekletilmesi gereken bazı aşılar bozulma riski ile karşı karşıya kaldı.

Trafik Kontrolü Aksadı


Türkiye genelinde birçok trafik lambası yanmadı ve insanlar büyük bir tehlike ile karşı karşıya kaldı. Trafik ekipleri yoğun bir çaba göstererek yaşanabilecek tehlikelerin önüne geçmeye çalıştılar.




►İlginizi Çekebilir: Elektrik Neden Çarpar
 
Asansörlerde Mahsur Kalanlar Oldu

Birçok metro ya da aprtman asansöründe mahsur kalan insanlardan çok sayıda ihbar alındı. Gelen ihbarlar doğrultusunda ekipler olaylara hızlıca müdahale etmeye çalıştı.

Esnaf Kepenk Kapattı

Türkiye genelinde birçok sanayi kuruluşu ve küçük esnafların makineleri elektrik kesintisi nedeniyle durmak zorunda kaldı. Türkiye'ye faturası ağır olacak bu durumun önümüzdeki günlerde nelere neden olacağını yapılan açıklamalar doğrultusunda göreceğiz.




►İlginizi Çekebilir: Osmanlı Devleti'nde Elektrik
 

Taner Yıldız Açıklama Yaptı

Enerji ve Tabii kaynakları Bakanı Taner Yıldız, "Enerji yetersizliği diye bir şey söz konusu değil. Nereden kaynaklanıyor olabilir sorusuna ise iletim hatlarından veya manevra dediğimiz hadiseden kaynaklanıyor olabilir" diye cevap verdi.

TEİAŞ Açıklama Yaptı

Türkiye genelinde sabah 10.36 sularında yaşanan elektrik kesintisinin sebebini elektrik nakil hatlarında yaşanan sıkıntılardan kaynaklandığını açıkladı. Yaşanan bu duruma en kısa sürede müdahale etmek için teknik inceleme başlatıldığını belirten TEİAŞ, şehirlere en kısa sürede elektrik verilmeye çaşılacağını da sözlerine ekledi.

EMO Basın açıklaması Yaptı

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Yönetim Kurulu, bugün (31 Mart 2015) ülke genelindeki elektrik kesintilerine ilişkin yazılı bir basın açıklaması gerçekleşirdi. Kesintinin olası nedenlerinin irdelendiği ve “Tüm bu yaşananlar AKP iktidarının enerji politikalarının iflas ettiğinin göstergesidir. Özelleştirmeler ve serbest piyasa; ucuz, kaliteli ve sürekli elektrik değil, tam tersine pahalı, kalitesiz ve büyük kesintilere yol açan karanlığı Türkiye’ye getirmiştir” ifadelerine yer verilmiştir.



Kaynak:

►DHA

►EMO
►TEİAŞ
Ali Selek Ali Selek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.