elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Sürüş Esnasında Kablosuz Şarj Mümkün Olabilir mi?

ElectRoad, yola gömülü teknolojiyi kullanarak bir otobüsü şarj etmenin mümkün olduğu, elektrikli taşıtlar için kablosuz şarj yollarını tanıttı.



A- A+
21.05.2017 tarihli yazı 11288 kez okunmuştur.
İsrail hükümeti ile ElectRoad'un yakın tarihte gerçekleştirdiği işbirliği ile büyük ölçekli kullanımda otobüslerin sürüş esnasında kablosuz şarj olmasını sağlayan yol testleri başarıyla gerçekleşti. Eğer süreç başarı ile tamamlanırsa Eilat şehri ile Ramon Uluslararası Havaalanı arasındaki yaklaşık 18 km’lik yolda bu teknoloji uygulanacak.
 

Kablosuz Şarj Teknolojisi Nasıl Çalışıyor?

Kablosuz şarj teknolojisi, elektromıknatısları kullanarak çalışıyor. Yollara gömülü olan bakır plakalara güç sağlamak için yolun yanına redresörler yerleştirilmiş. Bakır plakalarla etkileşime giren mıknatıslar, etkileşimli alan ile taşıtlar için güç üretiyor. Bu mekanizmaya ek olarak otobüs, elektromanyetik şeridin üzerinde olmadığında güç sağlayacak küçük bir pille donatılmış olacak.
 

Bu Yollara Neden İhtiyaç Var?

Bu tür güç yollarının en büyük avantajı sürdürülebilirliktir. Otobüsler, gezegenin doğal kaynaklarını ve çevreyi kirleten fosil yakıtları kullanmaz. Kablosuz şarjlı yol teknolojisi, otomobillerde ve diğer araç tiplerinde de uygulanabilirse, emisyonları oluşturan araç ve kamyon sorununa uygulanabilir bir çözüm olabilir.

Ayrıca elektrikli otomobillerin önündeki en büyük problemlerden olan menzil sorunuda, bu yolların yaygınlaşmasıyla ortadan kaldırabilir. Şarj istasyonlarına bağlılığı ve şarj için yaşanan bekleme süresini azaltabilir.

Elektrikli otomobillerin sayısındaki artış ile şarj eden yollar ve elektrik enerjisi üretebilen yollarının popülerliği artmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda dünyanın ilk güneş panelli 1 km uzunluğundaki yol Fransa'da hizmete başlamıştı.

 



Çalışma sisteminin ayrıntıları için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.
 

Kaynak:

newatlas

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.