elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Siemens ICCI 2014 Fuarı Röportajı |
Pazarlama ve İş Geliştirme Yöneticisi Özgür Kalan

Elektrik, elektronik, otomasyon, enerji gibi önemli sektörlerde faaliyet gösteren ve yürüttüğü projelerle dünyanın önde gelen şirketlerinden olan SIEMENS ile ElektrikPort olarak ICCI 2014 fuarında buluştuk ve firmanın enerji sektöründeki çalışmaları hakkında son bilgileri öğrenme fırsatı yakaladık. Ayrıca, Pazarlama ve İş Geliştirme Yöneticisi Özgür KALAN ile çok keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Detaylar haberimizde...



A- A+
13.05.2014 tarihli yazı 8526 kez okunmuştur.
► ICCI Fuarı Siemens için ne anlam içermektedir?

ICCI, ihtisas fuarları arasında enerji sektörünün en önemli fuarı ve burada olmaktan gerçekten mutluluk duyuyoruz. Başarılı bir fuar olduğunu düşünüyorum. Sektörde aktif olarak çalışan yatırımcı, tedarikçi, mühendis  ve enerji ile iç içe olan herkes mutlaka burada bulunuyor. Bu fuar, sadece sergileme ve şov kapsamlı değil aynı zamanda içeriği kuvvetli hazırlanmış seminerler bütününden de oluşuyor. Bu da bilgi paylaşımı açısından çok büyük bir önem arz ediyor. Biz de Siemens olarak her sene olduğu gibi bu sene de aktif olarak bu fuara katıldık.



► ICCI Fuarı’ndan neler beklemektesiniz?

Önemli irtibatlarda paydaşlarımızın hepsini bir arada görme ve farklı bir ortamda çözümlerimizi de sergileme fırsatını yakalamış olduk. Bunun yanı sıra aktif olarak seminerlerin içerisinde yeni teknolojisini tanıtma ve geleceğin trendlerinin neler olacağı ile ilgili ipuçlarını tüm paydaşlarla paylaşma şansını bulduk.

 



► Siemens’in ICCI 2014 Fuarı’ndaki en önemli vurguları nelerdir?

Biz bu sene fuara önümüzdeki 50 yılın enerjisi nereye doğru gidiyor sorusu ile başladık. Bu soruların cevaplarını sunmak amacındaydık.  Burada görmüş olduğunuz standlarda tanıtılmış olan ürünler bir bütün olarak enerjinin daha verimli şekilde kullanımını sağlıyor.  Verimlilik temel vurgu zaten burada.  Dünyanın en verimli türbinini sunuyoruz  ve o türbinin içerisinde birincil kaynakların nasıl kullanılacağı ile ilgili çok önemli ipuçları veriyoruz. Biz bunları yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Bunun yanı sıra bu bütünü tamamlayacak yüksek gerilim çözümlerimiz var. HVDC gibi bu yüzyılın en önemli teknolojilerinden bir tanesinin lideriyiz. Bu lider olduğumuz konuyu anlatmaya, tanıtmaya çalışıyoruz. Bu sistem,  çok büyük emeklerle ürettiğimiz enerjiyi yolda kaybetmememizi sağlıyor. Bu sadece HVDC de değil aynı zamanda alternatif üretimlerde de geçerli. Yani iletimde kullanmış olduğunuz kaliteli ve iyi teknoloji, sizin o emekle ürettiğiniz enerjinin kaybolmasını önlüyor. Aynı zamanda bu olay, enerjinin dalgalanmasının önlenmesi ve senkronizasyonunun sağlanması açısından çok önemli bir durum. Bugün doğru bir yapıda gidemezseniz sisteme entegre olamıyorsunuz. Entegrasyonu sağlayamadığınız zaman dünya piyasaları içerisinde büyük oyuncu olamıyorsunuz. Taşıyacak hattınız olmadığı zaman ürettiğiniz enerjiyi ne yapacağınızı da bilemiyorsunuz. Bazen de hatta koyamadığınız içinde devam edemiyorsunuz. Bu fuarda işte bu kadar kritik konuların teknolojilerini tanıtıyoruz. Ek olarak bu sistemde tesisin verimliliğini ve devamlılığını sağlayan ekipmanlarını da sergiliyoruz.


 


► İlginizi Çekebilir: Siemens Kariyer Şenliği Başlıyor


► Siemens’in güneş enerjisine yönelik çalışmaları var mı? Varsa bunları bize açıklayabilir misiniz?

Biz güneş enerjisine yönelik önceden yatırımlar yaptık. Fakat biz mevcut teknolojinin;  Siemens’in kapsamındaki inovasyon anlayışı, ileri teknoloji ve verimlilik anlayışı açısından henüz istediğimiz seviyede olduğunu düşünmediğimiz için bu konu ile ilgili çalışmalarımızı bir süreliğine dondurduk. Biz aslında daha yüksek güçlerde çalışabilecek teknolojilerin oluşma zamanını bekliyoruz.  Ancak biz içinde enerji olan, bir başka deyişle şöyle söyleyebilirim  “dönebilecek bir şey varsa biz bunu döndürebiliyoruz.” Ama şu an bir güneş paneli satmıyor olmamız işin içinde olmadığımız anlamına gelmiyor. Aslında çok büyük bir kısmının içerisindeyiz.  


 
 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.