elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Robotların Devrimi:
Maliyetler Yarı Yarıya Azalıyor

Endüstri 4.0 ile üretimde çalışan robotların sayısı her geçen gün artıyor. İşçiliğin robotlara devrediliyor olmasıyla hem sistem verimliliği artıyor, hem de maliyetler önemli ölçüde azalıyor. Bu haberimizle Çin’deki bir nakliye şirketinin robotlaşma serüvenini inceledik.



A- A+
24.04.2017 tarihli yazı 6858 kez okunmuştur.
Çinli bir şirket otomasyonda sıçrama yapıyor. İşçi gücünden daha ucuz olmakla kalmayıp, işlemi daha doğru ve daha düzgün bir şekilde gerçekleştirerek 200.000 paketi sıralayabiliyor.
 

Yükselen Otomasyon

Herhangi bir üretici için göz önüne alınması gereken en genel masraflardan biri işçiliktir. Ancak Çin'de bir şirket, bu genel masrafı minimum düzeye indirmek için robotlardan yardım almış. Nakliye şirketi Shentong Express, Hikvision tarafından geliştirilen sıralama robotlarını kullanarak kol emeği maliyetlerini yarı yarıya azaltmayı başardı. Aşağıdaki videoda her bir robot, tarayıcıya girmeden önce çalışandan bir paket alıyor ve paketi sevkiyat için hazır bir kanala gönderiyor.
 


►İlginizi Çekebilir: Robotlarla Gıda TeslimatI: Marble

Küçük robotlar, günde 200.000'e kadar paket ayırma kapasitesine sahip ve kendilerini şarj edebildikleri için 7 gün 24 saat çalışabilirler. Bu sayede şirketin işçilik maliyetleri yarı yarıya azalmış, verimliliği %30 oranında artmış ve sıralama doğruluğunu en üst düzeye çıkarılmış.
 

Otomasyon Tehditi

Özellikle ülkedeki endüstriyel robotların üretiminin 2016'da yüzde 30,4 arttığı göz önüne alındığında, birçok ülke otomasyona geçmek ve insan kaynaklı işleri, makineleri bırakmaya odaklanmış durumda. Bu yılın başlarında Çinli bir üretici, insan kaynaklarının yüzde 90'ını otomatik makinelerle değiştirdi ve verimlilikte yüzde 250, kusurlarda yüzde 80 oranında azalma sağladı. Apple tedarikçisi Foxconn da 60.000 işçiyi çıkararak robotlarla çalışmaya başladı.



Bu amaçla, Çin beş yıllık planında, bu robotların üretimini 2020'ye kadar 100.000'e ulaştırmayı hedefliyor. Bu şekilde, yapay zeka ve robotik alanında eşi benzeri görülmemiş düzeyde ilerleme kaydetmeye devam edilirse, muhtemelen binlerce işçisinin işini kaybedeceği anlamına geliyor. Zaten önümüzdeki 20 yıllık süreçte otomatik sistemler tarafından, beş Güneydoğu Asya ülkesindeki 137 milyon işçi, işini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya.




Kaynak:


Futurism
 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.