elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Otonom Elektrikli Hava Taksisi |
AirSpaceX

Otonom otomobiller, taksiler derken bu teknoloji hava araçlarına da sıçrıyor. Otonom elektrikli hava taksisi olan AirSpaceX yakın geleceğin en önemli ulaşım araçlarından biri olma potansiyeline sahip Mobi-One'ı tanıttı. AirSpaceX aracının ayrıntıları bu haberimizde.



A- A+
21.01.2018 tarihli yazı 7926 kez okunmuştur.
Airspace Experience Technologies, bu yıl Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı'nda (NAIAS) hava taksi servislerinin geleceği konusundaki vizyonunu açıkladı. Şirket, 400 km/saat hızla hem yolcu hem de kargo taşımak üzere tasarlanan, dikey iniş ve kalkış (VTOL) özellğine sahip uçakları Mobi-One'ın bir alt ölçekli modelini açıkladı. AirSpaceX, gerek donanımı gerek tasarımı ile dikkatleri üstüne çekmeyi başardı.
 

AirSpaceX'e göre trafik sıkışıklıklarında ve diğer gecikmelerde yılda 300 milyar dolarlık boşa harcanmış olan yakıt ve verimlilik maliyeti çıkıyor. Ek olarak sürücüler, atmosfere 17 milyar kg karbon emisyonu pompalayarak yaşanabilir bir dünya çalışmalarının önüne set çekiliyor.

Mobi-One, uçağın bir helikopterden daha sessiz olmasını sağlayan dört kanada güç sağlayan elektrik motorlarını kullanıyor. 104 km’lik menzile sahip olan uçak, 241 km/saat’lik seyir hızı ile 4 yolcu ve 200 kg’dan fazla yük taşıyabilecek şekilde tasarlanmış. Uçakta özerk uçuş teknolojisinin yanı sıra yüksek hızda internet erişimi, V2X çarpışmadan kaçınma ve güvenlik mesajlaşması için geniş bant bağlantısı da var.

 

Otonom elektrikli uçağın yolcu ve kargo taşıma ile birlikte uzak bölgelerde kazazede ve hastaları taşımak için de kullanılması planlanıyor. Mobi-One, 2005 ve 2006 Ford GT'nin baş tasarımcısı olan Camilo Pardo ile işbirliği içinde geliştirildi. USFAA sertifikası sertifikası ile bu uçağın birkaç yıl içinde kullanılması bekleniyor.

AirSpaceX Baş Ticari Sorumlusu JP Yorro konu ile ilgili olarak, ülkedeki 50 büyük şehirde bu uçaklardan 2500 tane yerleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kaynak:


newatlas
 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.