elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Kokuyu İletmek Artık Mümkün

Atlantik Okyanusu'nu aşan ilk "koku mesajı" 17 Haziran'da New York ve Paris arasında iletildi. Kokunun aroması ise şampanya ve makarna idi. Detaylar ise haberimizde.



A- A+
20.06.2014 tarihli yazı 14593 kez okunmuştur.
Buluşun mucitleri olan Harvard Profesörü David Edwards ve eski öğrencisi Rachel Field, mesajlaşma platformunu Manhattan'da Amerikan Doğal Tarih Müzesi'nde sergiledi. Mesajlaşma platformu, fotoğrafları aroma paletinden seçilen kokularla etiketliyor ve onları e-mail ya da sosyal ağlar yoluyla gönderiyor. Alınan mesajlar daha sonra oPhone adı verilen bir cihazda oynatılıyor.
 

 
İlginizi Çekebilir: Galaxy Note 3 mü Yoksa iPhone 5S mi?


Buluş test edilirken buluşa katkı koyanlardan olan Christophe Laudamiel ve Blake Armstrong, Paris'ten New York'a Skype ile bağlandılar ve buluşu kutlamak için hazırladıkları Fransız lezzetleri ve şampanya olan masadan kokulu bir fotoğrafı e-mail ile gönderdiler. New York'taki oPhone cihazı mesajı alıp oynattığında gerçekten de fotoğrafla eşleşen bir koku yayıldı.
 

 
 

Aynı zamanda buluşun arkasındaki şirket olan Vapor Communications'ın CEO'su olan David Edwards, bu buluşla daha önce görülmemiş yeni bir sensör çeşidinin cep telefonu haberleşmesinde sahneye çıkacağını ve oPhone ile artık insanlar için kelimeler, fotoğraflar ve sesler dışında yeni bir paylaşacak öğenin ortaya çıktığını belirtti.
 

 

Nasıl Çalışıyor?

Edwards'a göre oNotes adı verilen koku mesajları, iPhone için oSnap adı verilen bir uygulama ile çalışıyor. oSnap ile kullanıcılar 32 temel aromayı karıştırıp 300000 farklı koku elde edebilecekler.
 

 


Temel olarak 32 koku aroması, oPhone'un sekiz "oChip"'i içine her birine 4'er tane olacak şekilde yerleştirilmiş. Bunu yazıcıdaki kartuşlar gibi düşünülebilirsiniz.  Cihaz oNote'u aldığında fotoğrafa etiketlenen kokuya eşleşen koku etrafa salınıyor.
 
Şirket oPhone'u 2015 Nisan ayından itibaren 199 dolardan satışa sunmayı planlıyor.
 





Kaynak:
LiveScience

Ozan Büyük Ozan Büyük Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.