elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Güneş Panelleri ile Yağmurdan Enerji Üretilebilir

Güneş enerjisi kullanımının yaygınlaşmasıyla, güneş panellerinin verimliliği konusunda yapılan araştırmalar da hız kazanıyor. Çin’deki Ocean Üniversitesi araştırmacıları güneş panelleriyle yağmur damlalarından enerji üretebileceğini açıkladı. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
13.04.2016 tarihli yazı 6704 kez okunmuştur.
Güneş enerjisinin kullanımındaki en büyük sorun; gün içindeki hava koşullarına göre üretilen enerji miktarının değişkenlik göstermesi oluyor. Verimliliği yükseltmek için yapılan inovatif geliştirme çalışmaları ise güneş panellerine farklı bir boyut kazandırıyor. Çin’in Ocean Üniversitesi araştırmacıları güneş panellerinde verimliliği artırmak amacıyla yağmurlu havayı hedef alarak yağmur damlalarının enerji üretiminde kullanabileceğini duyurdu.
 


 
İlginizi Çekebilir: Güneş Panelleri ve Nanoteknoloji

 
Yağmur damlalarından enerji üretecek baş kahraman ise artık günümüzün olmazsa olmaz malzemesi; grafen. Karbon atomlarının örgü ağından oluşan grafen, çok iyi bir elektriksel iletken olması ve sıvı çözeltide asit-baz etkileşimi sayesinde kendi elektronları ile pozitif elektronları bağlayabilecek özellikte. Yağmurun yapısının saf sudan farklı olması ve kalsiyum, sodyum, amonyum gibi iyonlar bulundurması güneş panellerinin grafen tabakasıyla kaplanmasıyla yağmur damlalarından enerji üretebilmesini sağlayacak nitelikte.


 


Hem güneş ışığından hem yağmur damlalarından enerji üreten güneş panellerinin fiyatları sıradan panellerden şüphesiz daha yüksek olacaktır. Ancak umut veren bu çalışmalar ile önümüzdeki yıllarda güneş panellerinin farklı hava koşullarındaki enerji üretim verimliliği konusunda önemli somut gelişmeler yaşanacak gibi gözüküyor.
 
 
Kaynak:
 

sciencenewsjournal
 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.