elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

GoPro’nun Yeni Ürünleri:
Karma Drone ve Hero5

GoPro’nun ürettiği Karma Drone’u katlayarak bir sırt çantasında taşıyabiliyorsunuz. Bir diğer ürün olan Hero5’i ise sesle kontrol edebilirsiniz. Yepyeni bu iki ürünü yakından sizler için inceledik.



A- A+
28.09.2016 tarihli yazı 5711 kez okunmuştur.

Karma Drone

İlk olarak Karma Drone’un muhteşem dizaynından bahsedelim.

Karma drone’u katlanabilir ve kolay taşınabilir özellikte olması ile şık çantası sayesinde onu istediğiniz her yere götürebilirsiniz. En dikkat çekici özellikleri katlanabilir kollar, ön tarafa monte edilmiş denge halkası ve hareketli nesneleri takip edebilen kamerası. Küçük bir ekran ve joistiklerden oluşan kamerası çeşitli otomatik kontrol özelliklerini de barındırıyor. 2 gigahertz veri iletim hızı olan Karma drone, maksimum 56 km/saat hız yapabiliyor ve 1 kilometrelik yol alabiliyor.

 

Fiyat avantajı sayesinde Karma drone’un piyasadaki diğer rakip ürünler  ile rekabet edebileceği öngörülüyor. Fiyatı ise kumandası, çantası ve kamera aparatı ile birlikte 799 dolar. Eğer son çıkan Hero5  ile birlikte alırsanız 1099 dolar fiyat biçilmiş durumda. Karma drone’un 23 ekimde piyasaya sürülmesi bekleniyor.
 

Hero5 Black

GoPro’nun bir süredir yeni nesil su geçirmez bir kamera üstünde çalıştığı biliniyordu fakat bunu bir koruyucu aparat olmadan gerçekleştirebileceği tahmin edilmiyordu. Hero5’ın genel teknik özelliklerini; 2-inch büyüklüğündeki ekran, 4K 12-megapixel çözünürlüğünde fotoğraf çekebilme, GPS bağlantısı. En dikkat çekici özelliği ise yedi dilde ses ile kontrol edilebiliyor olması ve on metreye kadar su geçirmemesi olarak sıralanabilir.
 


►İlginizi Çekebilir: Kamera Nasıl Çalışır?

Bütün bu özelliklere ek olarak cihaz şarjda iken çektiğiniz fotoğraf veya kaydettiniz videoları bulut depolama platformuna yükletip indirebilirsiniz. Bu şekilde videolarınıza, fotoğraflarınıza bilgisayar ve telefondan her zaman ulaşabilirsiniz. Hero5’ın 2 ekimde piyasaya sürülmesi ve fiyatının 399 dolar olması bekleniyor. GoPro bulut depolama aboneliği hizmeti için 5 dolar ödemeniz gerekiyor; fakat bulut depolama aboneliği sadece Amerika’da kullanılabilecek.  


Kaynak:


Makezine.com,
Engadget.com

Yazar: Osman Nuri Koç

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.