elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Cep Telefonunuzu 3D Yazıcıya Dönüştürebilirsiniz

Akıllı telefonların hayatımızın merkezine girmiş olmasıyla teknolojinin sınır tanımazlığı devam ediyor. OLO isimli projeyle, akıllı telefonlar artık son yılların trendi olan ve bireysel üreticiliği olanaklı kılan 3D yazıcılara dönüşebiliyor. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
27.03.2016 tarihli yazı 7317 kez okunmuştur.
Kickstarter üzerinden destekçi toplayan OLO isimli projede telefonunuzu 3D yazıcıya dönüştürmek için yazma işlemini gerçekleştireceğiniz cihaz ve OLO mobil uygulaması gerekiyor. Cihaz 6.8x4.5x5.8 cm boyutları ve 180 gram ağırlığı sayesinde portatif özellikte. Tüm sistem yazıcı, 100 gramlık fotopolimer ve cep telefonu olmak üzere 3 kısımdan oluşuyor.
 


Yazma işlemi için tüm tasarım kısmı mobil uygulama ile gerçekleşiyor. IOS, Android ve Windows marketlerinde bulunan OLO uygulaması, telefonun ekranındaki ışık ile özel desenler çizilerek obje yazılmasını sağlıyor. Yazma işlemi için telefonun uçak moduna alınması gerekiyor ve 1 cm’lik katman yaklaşık 45 dakika sürüyor. Her an elinizin altında ulunabilen cihazla istediğinizde çıktı alabilme imkanına sahip oluyorsunuz. Ayrıca 4 adet kalem pille çalışıyor olması da erişim kolaylığı yönünden ekstra artı olarak görülüyor.
 


Kickstarter’da 80.000$ bağış hedefiyle başlayan proje daha ilk günlerinde bu desteği almayı başardı. Güncel teknolojinin son örneği olan OLO’nun Eylül ayında kullanıcılara ulaşması bekleniyor. 99$'lık satış fiyatı belirlenen OLO'nun yazma için gerek duyuğu resimdeki tüp reçine ise 15$'lık fiyata sahip.
 
OLO’nun ayrıntıları için aşağıdaki video’yu izleyebilirsiniz;

 


Kaynak:
 

Gizmag


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.