elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Apple iPhone 6 Plus mı? Yoksa Samsung Galaxy Note 4 mü?

Akıllı telefon piyasasının devleri Apple ve Samsung yeni akıllı telefonlarının tanıtımlarını yaptı. Geçtiğimiz yıllarda kendi aralarında büyük bir rekabete giren iki şirket, yeni nesil akıllı telefonlarıyla yeni bir mücadelenin içerisine girdiler. Güney Kore Merkezli Samsung’ un tanıttığı Note4 ve Apple’ ın lansmanını gerçekleştirdiği iPhone 6 Plus’ ın özelliklerini sizler için yazımızda derledik gelin beraber inceleyelim...



A- A+
12.10.2014 tarihli yazı 57918 kez okunmuştur.
Son zamanların en popüler akıllı telefonları elbette ki Phablet olarak adlandırılan tablet-telefon melezi modeller. Tüketicilerin ilgisinin büyük olduğu bu modeller sonunda Apple' a da Phablet modeli çıkartmayı kabul ettirdi ve Apple ilk Phablet telefonu iPhone 6 Plus' u tanıttı.

Apple' ın da Phablet pazarına girmesiyle beraber Samsung' un Galaxy Note serisine alternatif bir güçlü model piyasaya giriş yapmış oldu. Samsung' un Galaxy Note serisi ile başlattığı bu Phablet akımına geçte olsa giren Apple' ın bu konudaki başarısı ve satış oranlarını merakla bekliyor olacağız.
 



► İlginizi Çekebilir: Dünden Bugüne Apple
 

 

Ekran

Samsung Galaxy Note 4 karşımızda 5.7 inçlik mükemmel bir büyüklükte süper AMOLED Ekranla karşımızdayken buna karşılık iPhone 6 Plus’ ta ilk defa ekran boyutlarını büyüterek 5.5 inç IPS LCD ekrana çıkarıyor. Teknik olarak baktığımızda Note 4‘ ün ekranının 0.2 inç daha büyük olduğunu gözükse de iPhone 6 Plusun LCD Kalitesindeki ekranı fark yaratabilir. Çözünürlük olarak Note 4’te 1440×2560 bir çözünürlük varken bu ölçüler iPhone 6 Plus’ta 1080×1920 olarak görünüyor. Bu da  çözünürlükte Note 4’ ün üstün olduğunu gösteriyor.
 

 

Ram

Samsung Galaxy Note 4’e Baktığımızda Dört Çekirdekli 2.7 GHz Snapdragon 805 ile karşımızdayken iPhone 6 Plus ise Çift Çekirdek 1.4 GHz Apple A8 işlemciyle karşımızda. Bu da bizlere işlemci olarak Note 4’ ün önde olduğunu gösteriyor. Galaxy Note 4' te artık tüm sürümler LTE desteğine sahip. Qualcomm' un hala yeni nesil işlemci mimarisine sahip Snapdragon 810' u sunmaması nedeniyle, Snapdragon 800' ün grafik işlemcisi değiştirilmiş sürümü diyebileceğimiz Snapdragon 805' i,  ABD başta olmak üzere LTE pazarının olduğu ülkelerde kullanacak olarak Samsung,  global olarak yeni hazırladığı Exynos işlemcili ve 64 bit desteğine sahip Galaxy Note 4' ü kullanacak. (Sadece Exynos 5433 işlemcili Galaxy Note 4 64 bit desteğine sahip olacak).

Apple ise cihazın işlemci tarafında beklendiği gibi A8 çipini görüyoruz. Açıklanan bilgilere göre işlemci tarafında iPhone 6 ile iPhone 6 Plus arasında bir farklılık bulunmuyor. A7 çipine göre yüzde 13 daha küçük olan A8, yüzde 25 hız artışı sağlıyor. Yeni işlemcinin grafik performansı da öncülüne göre yüzde 50 daha fazla. Apple resmi olarak açıklamasa da iPhone 6 ile iPhone 6 Plus'ın A8 işlemcileri arasında saat hızı farkı olduğunu düşünebiliriz.
 

 


Dahili Depolama

Dahili Depolamaya baktığımızda bu konuda Apple’ in bir adım önde olduğunu görüyoruz. Samsung’ un 16 ve 32 GB Modellerine karşılık 16, 64, 128 GB modellerini piyasaya süren Apple bu konuda Samsung’ un bir adım önüne geçti.


Selfie Kamerası

Selfie modasının günden güne yayılmasından esinlenerek ortaya çıkan yüksek çözünürlükteki ön kameralar rekabetin bir numaralı konusu olmaya başladı.
3.7 MP’ lik Ön Kamerasıyla karşımıza çıkan Samsung Galaxy Note 4 ün karşısında ise yine daha düşük bir pixelliğe sahip 2.1 MP’ li iPhone 6 Plus’ u görüyoruz.

Samsung Galaxy Note 4 16 MP çözünürlükte fotoğraf çekebilen arka kamera, otomatik odaklama ve akıllı optik görüntü sabitleme özelliklerini barındırıyor. HDR modunda canlı ön izleme özelliği sunulurken, fotoğrafı çekmeden önce nasıl görüneceğini bilmeniz sağlanıyor. Ek olarak parmağınızı arka kameranın altında bulunan kalp atış hızı monitörüne yerleştirerek arka kamera ile Selfie çekebiliyorsunuz. Galaxy Note 4’ ün ön yüzünde ise 3.7 MP çözünürlüğe ve f1.9 diyafram açıklığına sahip bir kamera bulunuyor. Samsung bu açıklıktan faydalanarak, Wide Selfie özelliğini de tanıttı. Böylece Note 4 ile günümüzün en popüler fotoğraflarından olan Selfie’ leri çok daha geniş bir alanı kapsayacak şekilde çekebileceksiniz.
 
 


► İlginizi Çekebilir: Akıllı Telefonlar Akıllı Yaşamlar
 

iPhone 6 Plus' ın 8 megapiksellik iSight kamerası, 1080p video yakalama özelliğine sahip. Yeni cihaz saniyede 30 ve 60 kare hızlarında video yakalayabiliyor. Ağır çekim özelliğinde ise saniyedeki kare hızı 240'a kadar yükseliyor. True Tone Flash destekli merceğin diyafram açıklığı ise önceki modellerde olduğu gibi 2.2 olarak belirtilmiş durumda. Daha hızlı odaklanma ve geliştirilmiş görüntü stabilizasyonu kaliteli fotoğraflara olanak sağlıyor. iPhone 6 Plus'un ön kamerası da özçekim akımından nasibini almış. FaceTime HD kameranın merceği 2.2 diyafram açıklığına sahip ve yüzde 81 daha fazla ışık alıyor.
 


Batarya Pil Ömrü Şarj Süreleri 

Note 4 baktığımızda 3220 mAh batarya ile kullanıcılarına uzun pil ömrü avantajı sağlayacak olan Note 4’ün karşısında ise 2915 mAh gücüyle iPhone 6 Plus karşımızda. Bu konuda Note 4 açık ara üstün olduğunu da gösteriyor.

Bir tabloda görmek istersek aşağıda ki tabloyu incelediğimizde karşılaştırmayı daha kısa şekilde yapabiliriz.
 


► İlginizi Çekebilir: Evde Nasıl Cep Telefonu Yapılır?


KAYNAK:

►ShiftDelete.com.tr

 

 
Safa BİLGİNER Safa BİLGİNER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar