elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Açık Kaynaklı Donanım'ın Ablası |
Limor Fried
(Ladyada)

Limor Fried (ladyada) Amerikalı elektrik mühendisi ve bir elektronik hobi firması olan Adafruit Industries'in kurucusudur. Kendisi lakabı olarak kullandığı Ladyada olarak tanınır. Limor Fried acık kaynak donanım topluğunda tanınan ve adı oldukça sık gecen öncü isimlerinden bir tanesidir. Açık kaynak donanım alanında bir çok katkısı bulunmaktadır.



A- A+
26.04.2014 tarihli yazı 12277 kez okunmuştur.
Limor Fried (ladyada) Amerikalı elektrik mühendisi ve bir elektronik hobi firması olan Adafruit Industries'in kurucusudur. Kendisi lakabı olarak kullandığı Ladyada olarak tanınır. Limor Fried açık kaynak donanım topluğunda tanınan ve adı oldukça sık gecen öncü isimlerinden bir tanesidir. Açık kaynak donanım alanında bir çok katkısı bulunmaktadır.
 

 
Limor Fried 2003 yılında lisans eğitimini MIT' de Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri departmanında elektrik mühendisi olarak tamamlamış ve daha sonra 2005 yılında aynı üniversite ve departmanda mühendislik yüksek lisansını almıştır. Fried merkezi New York'ta olan Adafruit Industries firmasının kurucusudur. Aynı zamanda firmanın ürettiği elektronik kitleri hazırlayan mühendislerden de bir tanesidir.


  ►İlginizi Çekebilir: Arduino ile Melodi Geliştirmek
 
 
2011 yılından beri Ask an Engineer (Bir Mühendise Sor) ve Show and Tell (Göster ve Anlat) isimli dünyanın her bir yanında internet kullanıcılarının katılabildiği haftalık canlı yayınlar hazırlamakta ve sunmaktadır. Yayınlar youtube.com ve ustream.com web siteleri üzerinden takip edilebilmektedir.

Kaynak :
 
► Ladyada
► Adafruit

Emre ARSLAN Emre ARSLAN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar