elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

3D Baskılı Otomobil |
LSEV

3D baskılı otomobil satışları 2019 yılında resmi olarak başlayacak. Satış fiyatının 10 bin dolar olduğu belirtilen 3D baskılı otomobil için Çin’de üretim tesisi kuruluyor.



A- A+
22.03.2018 tarihli yazı 9577 kez okunmuştur.
X Electrical Vehicle isimli İtalyan şirketi ve 3D baskı malzemeleri geliştiren Polymaker 3D baskılı otomobil için önemli bir iş birliğine imza attı. İki şirket ortaklığıyla yürütülen çalışmada, 3D yazıcı ile otomobil üretildi. İki kişilik olarak üretilen otomobil için 2019’un ikinci çeyreğinde seri üretime başlanacak. Böylelikle 3D yazıcı ile otomobil üretimi ve satışı önümüzdeki yıl içinde gerçekleşecek.

3D yazıcıyla üretilen LSEV araç, saatte 70 km hız yapabiliyor ve 150 km’lik menzile sahip. Satış fiyatı 10 bin dolar olarak belirtilen araç için Çin’de üretim tesisi kurulacak.
 

3D Baskılı Otomobil: LSEV

CAD yazılımları kullanılarak bilgisayar üzerinden modellenen araç için özel 3D yazıcılar kullanılıyor. Kurulacak olan üretim tesisinde standart LSEV için Ar-Ge süresi ve üretim maliyetleri azalacak. Ayrıca ilerleyen süreçte müşteriye özel araç sunmak da mümkün hale gelecek. Örneğin; müşterinin isteğine göre renk seçimi, fiziksel özelliklerine koltuk direksiyon gibi bileşenlerin ayarlanması mümkün hale gelecek.

3D baskılı otomobil için şirketlerden şu anda 7.000 adet sipariş alındı. Bu siparişlerden 5.000 adedi posta hizmetleri servisi olan Poste Italiane şirketinden geldi. Kurulacak olan tek bir üretim hattı ile yılda 500 adet araç üretimi gerçekleştirilecek. İki kişilik olan bu araç parça sayısı olarak da standart otomobillerden farklılık gösteriyor. Normalde araç üretimi için yaklaşık 2.000 parça kullanılırken, 3D baskılı otomobil için yalnızda 57 parça kullanılacağı belirtildi. Bağlantı sayısı ve hafif malzemeleri sayesinde otomobilin yalnızca 450 kg ağırlığında olduğu belirtiliyor.



►İlginizi Çekebilir: Hibrit Otomobiller Nasıl Çalışır?

“Aşağıdaki video ile otomobil hakkında ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.”

 
Kaynak:


scmp.com
 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.