elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

2013 Telekomünikasyon Sektörü Tahminleri

Telekomünikasyon endüstri araştırma şirketi Informa Telecoms & Media Telecoms, telekomünikasyon ve medya sektörleri nin en iyi 10 trendini ortaya koydu.



A- A+
27.12.2012 tarihli yazı 7237 kez okunmuştur.
Tahminlerin beşi  Telekom operatörleri ile ilgili diğer beşi de TV, dijital medya ve over-the-top (OTT) haberleşme sektörünü kapsıyor. Sosyal medya da Facebook gibi bazı büyük oyuncularda öngörülere dahil, bunun yanı sıra arama motorları, içerik sağlayıcıları, medya uzmanları ve dijital hizmet uzmanları da dahil.Tüm bu kuruluşlar, akıllı telefon, tabletler, ve mobil cihazlar gibi değişen tüketici manzaralarıyla baş etmek zorunda kalacaklar. 2013 maliyet kontrolü üzerinde telekom endüstrisi için başka bir zor yıl olacağını vurguluyoruz. Informa Araştırma Bölümü Başkanı Mark Newman  sözlerinde şunları dile getiriyor. “Operatörler için, Veri merkezli iş ve gelir modeli göçü hızla devam edecektir, ama yeni oyunlarla mobil kullanımda en iyi nasıl para kazanılır anlamaya çalışıyoruz. 2013’de yeni teknolojiler ve iş modelleri tarafından  bazı engelleyiciler görülürse sürpriz olmaz”
 

Ücretsiz WiFi kendi başarısının kurbanı olur.

WiFi toplumundan duygusallıktan uzak bir kayma olur gibi, ücretsiz son kullanıcının artan durumu belirginleşmişken. WiFi mobil geniş band iş modeli devalüasyonu yapar .
 

Facebook mobile iki kat fazla indirme

Facebook kazancını tutmak için mobil reklam gelirleri yeterli olmayacak. Bu yüzden şirket yetkilileri mobil odaklı iş stratejilerini taşımaya çalışırken onların seçeneklerini dikkate almak zorunda kalacaklar.
 

Whats App?

Informa’nın tahminine sık satın alma söylentileri ile WhatsApp ve mesajlaşma hizmetleri 2013 yılında genişlemeye devam edecektir .
 

Dijital hizmetler için bedel ödenmeli

Her hangi bir hisse fiyatı yarar sağlamadan önce yatırımcılar yatırımlarından gelirlerine açık bir yol talep edecekler
 

Google, Netflix Altyapı Yatırımları

Google ve Netflix gibi İçerik sağlayıcılar, 2013 yılında kullanıcılara uzanan azalan maliyetlerle ve artan ağ verimliliği ile daha fazla kazanmak için bir çaba içinde alt yapı konusunda  büyük yatırımlar yapmaya devam edecekler.
 

Cihaz Dağıtım

Amazon’un yanı sıra Apple veya Google gibi cihaz platformu sahipleri , fiziksel ve çevrimiçi perakendecilere  geleneksel cihaz dağıtım modelleri değiştirmesi kendi girişimlerini hızlandıracak.
 

VoLTE

LTE çözümleri için geçici ses hakkında müşteri görüşlerinin olumsuzluğu fazla eksikliği göz önünde dahafazla operatör VoLTE ticari dağıtım için kendi zaman çizelgeleri dışarı iterek Verizon Wirelessa katılacak.
 

API

API’ler dijital ekonomi hız, hizmet etkinleştirme, yapılandırma, müşteri deneyimi ve gelir için para birikimi olacak.
 

Netflix Hits

Firma çevrimiçi eğlence akışı ve mail sıralama santrali Nitfli bir hit televizyon dizisi üreteceği tahmin ediliyor.
 

 
Osman Kemal Dağ Osman Kemal Dağ Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.