elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Nissan'dan Akıllı Park Teknolojisine Sahip Sandalyeler

Ünlü otomotiv firması NISSAN "Park Yapabilen Akıllı Sandalye" adını verdiği teknoloji ile son günlerde ön plana çıkıyor. Akıllı park asistanı teknolojisini ofisindeki sandalyelere uygulayan otomotiv devi gelecek günlerde arabaları için geliştireceği park sensörü teknolojisinin sinyallerini veriyor. Bu teknolojinin detaylarını sizler için inceledik.



A- A+
27.02.2016 tarihli yazı 7914 kez okunmuştur.
Eğer toplantı odasına gittiğinizde odanın dağınık olarak bırakıldığını görmek istemiyorsanız sürekli olarak size bir yardım gerekmektedir. Dünyanın önde gelen otomobil üreticisi olan Nissan, bu sorunu gidermek için kendi akıllı park yapabilen sandalyeleri geliştirdi. Her ne kadar verilen demeçlerde çalışanlar üzerindeki yükü hafifletmek istediklerini belirtseler de asıl amaç 2020’de kendi araçlarında kullanılacak olan teknolojiyi ofis sandalyelerinde kullanıp merak uyandırmak olduğu gözlemleniyor. Akıllı park yapabilen sandalyeler adını verdikleri sistem, el çırpma sesiyle birlikte bütün sandalyelerin olması gereken konuma gitmesini sağlıyor. 
 



İlginizi Çekebilir: Teknoloji Harikası Akıllı Yollar

 
Bir Nissan sözcüsünün Fortune’de yaptığı açıklamaya göre şirketin 2018 yılına kadar yardımcı park konusunda çok önemli gelişmeleri ortaya çıkaracağını belirtiyor.
 


Bu sandalyelerin gündelik hayatımıza etkisi ne denli olur tartışılır fakat Nissan firmasının buradaki amacı aslında kendi kendine park eden araçlar hakkında heyecan verici duyguların oluşmasını sağlamak. Bütün otomobil şirketleri en gösterişli reklamlarla insanları cezbetmeye çalışırken Nissan bu şekilde akıl oyunları sergiliyor. Kendi kendine sürüş kabiliyeti olan teknolojilerden ilki olmasa da firma kendi pazarında bu şekilde dikkat çekmeyi planlıyor.

 
Peki, Sistem Nasıl Çalışıyor?

Okamura tarafından üretilen bu sandalyeler, oda içerisinde stratejik noktalara konulmuş 4 kamera tarafından kontrol edilmekte. Temel yapı olarak motorlar, tekerlekler ve bataryalardan oluşan bu sandalyeler komut aldıklarında olması gereken yere hareket etme kabiliyetine sahip.
 

 
Kameralarda bulunan Wi-Fi teknolojisi ile sandalyeler arasında iletişim kuruluyor. Kuş bakışı olarak elde edilen görüntü sayesinde, kablosuz olarak sandalyelere bilgi iletimi sağlanırken olması gereken konuma hareketlerini gerçekleştirecekleri rota oluşturuluyor. Tüm bu hareketlerin başlaması için sadece bir alkış gerekmekte.
 


 
Kendi etrafında 360 derece dönebilen mekanizmasıyla, kameralardan aldığı rotaya göre harekete başlayan bu sandalyeler, hayatımızı çok fazla değiştiriyor gibi görünmesine rağmen bu teknolojinin asıl amacı gelecekteki Nissan araçlarında bulunacak olan otomatik park teknolojisine ilgi uyandırmak.
 






 
Kaynak:

►Dailymail.co.uk
Recep Özdemir Recep Özdemir Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.