elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

YÖKDİL |
Yükseköğretim Kurumları İnternet Destekli Dil Eğitim Portalı

Yüksek Öğretim Kurulu, Anadolu Üniversitesi iş birliği ile “Web Tabanlı İngilizce Dil Eğitim Sistemi ve Multimedya Dil Sınıfları” projesi kapsamında üniversite öğrencilerine ve çalışanlarına dil öğrenebilecekleri bir platform hazırladı. Dil öğrenme konusunda farkındalık yaratmak ve dil öğrenmek isteyenlere destek materyal sağlayarak fırsat eşitliği yaratmak amacıyla hazırlanan bu portalda İngilizce'nin yanı sıra Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Rusça ve Çince dilleri de bulunuyor. Detaylar yazının devamında.



A- A+
14.03.2014 tarihli yazı 23162 kez okunmuştur.
Yüksek Öğretim Kurulu, Anadolu Üniversitesi iş birliği ile “Web Tabanlı İngilizce Dil Eğitim Sistemi ve Multimedya Dil Sınıfları” projesi kapsamında üniversite öğrencilerine ve çalışanlarına dil öğrenebilecekleri bir platform hazırladı. Dil öğrenme konusunda farkındalık yaratmak ve dil öğrenmek isteyenlere destek materyal sağlayarak fırsat eşitliği yaratmak amacıyla hazırlanan bu portalda İngilizce'nin yanı sıra farklı dil öğrenme konusunda istekli ancak bu dillere ulaşma olanağı olmayanlar düşünülerek İngilizce’nin yanı sıra, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Rusça ve Çince dillerinin de bulunduğu bir proje hazırlandı. 
 

 
Projenin Web Tabanlı İngilizce Dil Eğitim Sistemi bölümünü içeren Net Languages yazılımı Yükseköğretim Kurumları İnternet Destekli Eğitim Portalı içerisinde 6 Kasım 2012 tarihi itibariyle tüm üniversitelerin kullanımına açıldı. Net Languages yazılımını desteklemek üzere 17.07.2013 tarihinde bu projeyi yürütme görevi Anadolu Üniversitesine verildi. Anadolu Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu ve Açıköğretim Fakültesi tarafından yürütülen bu proje 25 Kasım 2013 tarihinde hayata geçirildi.
 


 
Açıköğretim programları tarzında kendi kendine öğrenme modeli üzerine kurulan projede dil öğrenmek isteyenlere her dil için aşağıdaki ögeleri barındıran kaynaklar hazırlanmış.
 
• Video: Bir dönem 12 haftadan oluşur ve bu dönemler için işlenecek haftalık konuları ve bu konuların içerik ve dökümanları burada yayınlanır.
 
• Çalışma programı: Haftalık belli hedefler yer almaktadır ve bu hedeflere ulaşmak için izlenmesi gereken yol burada verilir.
 
• E-seminer: Haftada bir saat canlı ve etkileşimli olarak konu anlatımı ve alıştırmalar içeren çevrimiçi seminerler yapılır.
 
• E-seminer sunumları: e-seminerde kullanılan buradan kullanıcılara sunulur.
 
• Ek materyal: Tüm bu dökümanların dışında konunun daha iyi anlaşılmasına yardımcı olacak açıklayıcı yazılı materyal, alıştırmalar vb. ek araçlara buradan ulaşabilirsiniz.
 
• Web bağlantıları: Konuyla ilgili farklı becerileri (konuşma, dinleme, okuma, yazma) geliştirmeye yönelik alıştırma, aktive içeren farklı bağlantıları buradan öğrenebilirsiniz. 

 
 İlginizi Çekebilir: ElektrikPort Arduino Eğitimleri |Bölüm 1

 

Sistemi Nasıl Kullanmaya Başlayabilirim?  

Buraya tıklayarak sisteme daha önce kayıt yapmamış kullanıcılar bir takım kimlik bilgilerini girerek kolaylıkla kayıt olur ve bu kayıt bilgileriyle siteye giriş yapabilirler. Daha sonra ilgili yönlendirme ve talimatlara uyarak çalışma programı belirlenerek öğrenme süreci başlatılır.
 


Videolar Avrupa Ortak Dil Çerçevesi (Common European Framework of Reference for Languages, CEFR) temel alınarak hazırlanmıştır. CEFR’e göre dil seviyeleri A1, A2, B1, B2, C1ve C2 olarak tanımlanmış ve her seviye için yeterlikler ve ulaşılması gereken hedefler belirlenmiştir. İki dönemden oluşan her öğretim yılı yukarıda belirtilen bir dil seviyesini destekleyecek şekilde programlanmıştır. Buna göre 2013-2014 öğretim yılı için sunulan materyaller A1 seviyesini içermektedir. Takip eden her yıl için bir üst seviyeyi kapsayacak materyaller eklenmektedir.
 


 
Pek çok dili kendi kendine öğrenmek isteyen kullanıcılar için oldukça faydalı olacak bu online öğrenme projesi ile sizlerde farklı dilleri aynı anda öğrenmeye başlayabilirsiniz. Yapılan online seminerler ve programlarda bu tip çoklu öğrenici kitle de düşünülerek kapsamlı bir program hazırlanmıştır.

İşe, aşağıdaki proje hakkında hazırlanmış videoyu izleyerek başlayabilirsiniz.
 


Kaynak:
 
Yokdil

Hülya Alkan Hülya Alkan Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.