elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

İnovasyon Alanında Üniversite – 2M KABLO İşbirliği

Yıldız Teknik Üniversitesi Ar-Ge ve İnovasyon Kulübü öğrencileri, 2M KABLO’nun Silivri tesislerini ziyaret etti. Üniversitenin Mühendislik Fakülteleri öğrencilerinden oluşan grubun ilgi alanları da dikkate alınarak ziyaret esnasında teknik anlatımlara ağırlık verildi. Ayrıntılar yazımızın devamında..



A- A+
03.03.2014 tarihli yazı 10718 kez okunmuştur.

Yıldız Teknik Üniversitesi Ar-Ge ve İnovasyon Kulübü öğrencileri 20 kişilik bir grup ile 27 Şubat 2014 tarihinde 2M KABLO’nun Silivri tesislerini ziyaret etti. Üniversitenin Mühendislik fakülteleri öğrencilerinden oluşan grubun ilgi alanları da dikkate alınarak ziyaret esnasında teknik anlatımlara ağırlık verildi.
 


 

Fabrika Müdürümüz SN. CEVDET ÖZTÜRK kısa bir firma tanıtımının ardından kablo sektörü, kablo tanımlamaları gibi konularda teknik bilgiler verdi. Özellikle son 5-6 yıldır bir çok proje şartnamesinde zorunlu tutulan Halojensiz ve Yangına dayanıklı kablolar konusuna daha fazla zaman ayrıldı. Çok katlı binaların yaygınlaştığı günümüzde oluşabilecek yangınların ciddi tehdit olduğu bilinmektedir. Her ne kadar istatistiksel olarak yangın çıkış nedeni %50 oranında sigara’ya bağlı olsa da yangının yayılması alanında kablolar önemli bir risk oluşturmaktadır. %18 oranıyla elektrik arızası kaynaklı yangınlar ikinci sırada yer almakla birlikte büyük çoğunluğunun uygulama hatalarından kaynaklandığı özellikle belirtildi. Ziyaretçi öğrencileri mesleklerini ellerine aldıklarında kablo konusunun azımsanacak ve kolay geçiştirilecek bir alan olmadığı bilinci verilmeye çalışıldı.
 


 

►İlginizi Çekebilir: 2M KABLO 10. RLC Günleri Etkinliği'nde!

 

2M KABLO yemekhanesinde öğle yemeğinin ardından fabrika saha ziyareti ile kablo üretim aşamaları, depolama alanları, plastikhane, departmanlar gezdirildi. Kablo testleri ile ilgili bilgiler verildi. Yangın test odaları öğrencilerin ilgisini fazlasıyla çekti.
 



 

Ziyaretin son bölümünde CEO oturumunda şirketimizin kurucularından SN. MEHMET DERELİ kişisel başarı hikayesini paylaştı. Başarısındaki iki önemli öğe olan dürüstlük ve çalışkanlığa vurgu yaptı. Öğrencilerden gelen sorulara istinaden günümüzün önemli trendlerinden olan iş hayatında çok yönlülüğe vurgu yapan Dereli, bir alanda teknik anlamda uzmanlaşmanın yanı sıra çok yönlülüğün şart olduğunu belirtti. Globalleşen iş yaşamında artık birden fazla yabancı dil bilmenin ve üniversite hayatında kazanılan farklı alanlardaki iş tecrübelerinin profesyonel yaşamda kişileri bir adım öne çıkaracağını ve öğrencilere üniversite hayatları sırasında buldukları her türlü çalışma fırsatını değerlendirmelerini tavsiye etti. Bu tarz bir deneyimin öğrencilerin kendilerini tanıma adına vazgeçilmez bir fırsat olacağını ekledi.

 

►İlginizi Çekebilir: 2M KABLO | Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dereli