elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Google Bilim Fuarı 2014 Başvuruları Başladı

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Google Bilim Fuarı 2014 başvuruları başladı. Dünyanın dört bir yanından çok sayıda başvurular alan ve geçen yıl 16 yaşındaki Türk katılımcı Elif Bilgin'in birinci olduğu fuarın başvuruları 12 Mayıs 2014'e kadar devam edecek. Dünyanın önde gelen kuruluşları işbirliğinde düzenlenen bu yılki fuarı kazanacak kişi Nex Mexico'da bulunan Spaceport America'da uzay uçuşu için hazırlık yapan Virgin Galactic ekibine katılarak astronotları Dünya'ya dönüşte ilk karşılayan grup arasında olma şansı yakalayacak.



A- A+
17.02.2014 tarihli yazı 11125 kez okunmuştur.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Google Bilim fuarı 2014 için başvurular başladı. Dünyanın dört bir yanından gelen 13-18 yaş aralığındaki geleceğin mucitleri arasında yer alacak parlak zekaların birbirinden yaratıcı fikirlerinin yarıştığı bu fuarda, 2013 yılı birincisi 16 yaşındaki bir Türk katılımcı olan Elif Bilgin idi. Halk oylaması ile birincinin belirlendiği yarışmada Elif Bilgin muz kabuklarından biyoplastik üretme fikri ile rakiplerini geride bırakıp birinci olmasının yanı sıra jüri özel ödülünü de almayı başardı.
 


 

Bu yıl da gençlere yeni imkanlar sunmak için hazırlanan fuara başvurular alınmaya başlandı. Başvuru aşamasında izlemeniz gereken yollar ise şu şekilde; 

1- Öncelikle kayıt olabilmeniz için bir Google hesabınız olmalı. Google hesabınız yoksa işe bir hesap açarak başlamalı ve daha sonra katılım için kayıt yapmalısınız.

 


 

2- Kayıt yaptınız ama nasıl bir projeyle katılacağınıza karar veremiyorsanız geçmiş yıllarda yapılanlara bir göz atın. Bu aşamadan sonra ilgi alanlarınız, en iyi olduğunuz konular, hem bilim adına hem de ülkenizde bir eksiği giderme alanında ortaya koyacağınız bir fikir ve proje geliştirmeyi deneyin. Bu en azından ilerleyen zamanlarda yoğun tempo isteyen çalışmaları zevkli kılar.
 



 

3- Nasıl bir projeyle katıalcağınızı belirledikten sonra sıra bu fikirlerin araştırılıp teoriden pratiğe dökülmesine gelecektir. Deney aşamasında da sizden uymanız istenen kurallar mevcut. Projenizle ilgili yapacağınız her türlü deneyden önce deney yönergesini dikkatlice okumalısınız. Kabul edilebilir ve kabul edilemez deney örneklerini incelemeniz deneyinizde izleyeceğiniz yola ışık tutacaktır.
 


 

4- Projenizi ve sonuçlarınızı göndermek için bir proje sitesi oluşturmanız gerekir. Yarışma birincisinin halk oylamasıyla seçildiği bu fuarda siteniz oldukça önem arz ediyor. Haliyle sitenizi öne çıkarmak için farklı çalışmalar yapmalısınız.




 

Tüm bu çalışmalar ışığında jürinin sizi yarı finale, oradan da finale taşıması ve gerekli desteği alabilmeniz için adımları eksiksiz ve en etkileyici biçimde tamamlamış olmanız gerekir. Bu bağlamda bilgili kişilerle çalışmak sizi üst sıralara taşıyacaktır.


National Geographic, Virgin Galactic, Scientific American, ve LEGO Education işbirliğiyle düzenlenen Google Bilim Fuarı'nın bu yılki kazananı Nex Mexico'da bulunan Spaceport America'da uzay uçuşu için hazırlık yapan Virgin  Galactic ekibine katılarak astronotları Dünya'ya dönüşte ilk karşılayan grup arasında olma şansı yakalayacak.

 



 

Dünya gençlerinin fikirlerini yarıştırdığı Google Bilim Fuarı'na kayıt için buraya tıklayın. Başvuru için son tarih 12 Mayıs 2014. Yarışmaya dair bazı bilgiler için aşağıdaki videoyu, tüm teknik detaylar için googlesciencefair'i ziyaret edin.



 


Kaynak: 
 
Googlesciencefair
 

Hülya Alkan Hülya Alkan Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.