elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Süleyman Demirel Üniversitesi |
Tercih Rehberi

Üniversite tercihlerini yapacak öğrenciler için, Süleyman Demirel Üniversitesi hakkında genel ve gerekli bilgileri sizler için derledik. Editör kadromuzun deneyimleri ile hazırlanmış bu rehber haricinde merak ettiğiniz soruları #tercihrehberi hashtag'i ile de iletebilirsiniz.



A- A+
01.07.2015 tarihli yazı 11529 kez okunmuştur.


Isparta'da yıllar önce başlayan üniversiteleşme çabalarının meyvesi 1992 yılında kurulan Süleyman Demirel Üniversitesi'dir. Türkiye'nin çesitli illerinde 22 yeni üniversitenin kuruluşunu düzenleyen 3837 sayılı yasa 11 Temmuz 1992'de yürürlüğe girer ve Isparta kendi üniversitesine kavuşur.

1994 yılında Güzel Sanatlar, Teknik Eğitim ve Ziraat Fakülteleri ile Sütçüler, Keçiborlu ve Senirkent ilçelerinde yeni Meslek Yüksekokulları, 1995’de ise Diş Hekimliği ve Orman Fakülteleri ile Uluborlu, Eğirdir, Şarkikaraağaç ve Bucak’ta Meslek Yüksekokulları açılır.

1994 yılında Güzel Sanatlar, Teknik Eğitim ve Ziraat Fakülteleri ile Sütçüler, Keçiborlu ve Senirkent ilçelerinde yeni Meslek Yüksekokulları, 1995’de ise Diş Hekimliği ve Orman Fakülteleri ile Uluborlu, Eğirdir, Şarkikaraağaç ve Bucak’ta Meslek Yüksekokulları açılır.


 
 
 
Çeşitli bilim alanlarında araştırma ve uygulama çalışmalarına zemin oluşturmak üzere Radyo Televizyon, Yabancı Diller, Stratejik Araştırmalar, Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi, Müzik Kültürü, Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezleri ile Deneme Çiftliği de bu dönemde faaliyete geçen akademik birimler arasındadır.
 





 

Akademik

 
Fakülteler

Diş Hekimliği Fakültesi
Eczacılık Fakültesi
Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi
Eğitim Fakültesi
Fen Edebiyat Fakültesi
Güzel Sanatlar Fakültesi
Hukuk Fakültesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İlahiyat Fakültesi
İletişim Fakültesi
Mimarlık Fakültesi
Mühendislik Fakültesi
Orman Fakültesi
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Teknoloji Fakültesi
Tıp Fakültesi
Ziraat Fakültesi

Enstitüler

Eğitim Bilimleri Enstitüsü
Fen Bilimleri Enstitüsü
Güzel Sanatlar Enstitüsü
Sağlık Bilimleri Enstitüsü
Sosyal Bilimler Enstitüsü
Su Enstitüsü

Yüksekokullar


Eğirdir Turizm Otelcilik Yüksekokulu
Yabancı Diller Yüksekokulu
Yalvaç Büyükkutlu Uygulamalı Bilimler

Meslek Yüksekokulları

Adalet MYO
Aksu Mehmet Süreyya Demiraslan MYO
Atabey MYO
Eğirdir MYO
Eğirdir Sağlık Hizmetleri MYO
Gelendost MYO
Gönen MYO
Isparta MYO
Isparta Sağlık Hizmetleri MYO
Keçiborlu MYO
Senirkent MYO
Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz MYO
Ş.Karaağaç MYO
Şarkikaraağaç Turizm MYO
Teknik Bilimler MYO
Uluborlu Selahattin Karasoy MYO
Uzaktan Eğitim MYO
Yalvaç MYO
Yalvaç Teknik Bilimler MYO
Yenişarbademli MYO


Fakülte Tanıtım Kılavuzları için tıklayabilirsiniz.


Meslek Yüksekokulları Tanıtım Kılavuzları için tıklayabilirsiniz.
 



Neden Süleyman Demirel Üniversitesi?

Çünkü,
 
Diploması uluslararası geçerliliğe sahiptir.

 SDÜ, öğrencileri aynı anda iki diploma sahibi olabilirler
 SDÜ, değişim programları ile yurtdışında eğitim imkanı sunar.
 SDÜ, öğrencilere akredite olmuş uluslararası dil pasaportu verir.
 SDÜ, TÜBİTAK öğrenci projelerinde Türkiye birincisidir.
 Öğrencisine yarı zamanlı çalışma imkanı sunar.
 SDÜ, 100'e yakın öğrenci kulübüyle zengin bir sosyal hayat sunar.
 SDÜ, Teknokent oluşturan bir üniversitedir.
 SDÜ, her alanda nitelikli akademik kadroya sahiptir.
 SDÜ, uluslararası standartlarda açık ve kapalı spor tesislerine sahiptir.
 SDÜ kütüphanesi Avrupan'nın en iyi 29 kütüphanesinden biridir.
 Isparta, Türkiye'nin gül bahçesidir.
 Isparta, Türkiye'nin yaşanabilir kentler sıralamasında ilk 5'tedir.

Çünkü; SDÜ Kurumsallaşmasını Tamamlamış Bir Üniversitedir.

Süleyman Demirel Üniversitesi, Isparta’daki yükseköğretimle ilgili güçlü bir alt yapının üzerine 1992 yılında kurulmuş bir devlet üniversitesidir. SDÜ, bugün sahip olduğu akademik birimleri, öğretim elemanı ve öğrenci sayısı, fiziki kapasitesi ve bilimsel araştırmalarıyla, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleri ile ülkemizin seçkin yükseköğretim kurumlarından biridir. Üniversitenin lisans eğitimi veren 17 fakültesi, 3 Yüksekokulu, ön lisans eğitimi veren 20 Meslek Yüksekokulu, lisansüstü eğitim veren 6 Enstitüsü ile 40 Araştırma Uygulama merkezi bulunmaktadır. Üniversite binalarının büyük bir kısmı Isparta’daki merkez kampüstedir.

 

 

 
 


 
Neden Isparta ?

Çünkü; Üniversite kenti ISPARTA

Isparta, Üniversitesini el üstünde tutan bir bilim kentidir. SDÜ Isparta’nın mülki ve yerel yöneticileri, işadamları, esnaf temsilcileri ve sivil toplum örgütleri ile birlikte öğrencilerine kariyerlerini geliştirme fırsatı tanırken; kentin geleceği için de çalışma imkanı veren, üniversite öğrencisi ile bütünleşmiş bir kenttir. Isparta’da değişimi ve gelişimi SDÜ öğrencilerinin beğenileri ve fikirleri yönlendirmekte, gençliğin dinamizmi Isparta’yı şekillendirmektedir.

 

 

Çünkü; Güvenli Eğitim Kenti ISPARTA

Isparta, eğitim ve sağlık gibi hizmetlerin yürütülmesi ve kalitesi bakımından Türkiye’nin önde gelen illerinden biridir. Isparta, gecekondusu olmayan; barınma olanakları yeterli, ender kentlerden biridir. İl merkezi ve ilçelerinde okuyan gençlerimize huzurlu ve güvenli bir üniversite hayatı sunmaktadır.


Çünkü; Tarih Kenti ISPARTA
 
Isparta, Pisidia Antiocheia ve Sagalassos gibi önemli antik kentlerin Selçuklu ve Osmanlı kültürünün tarih mirası üstüne kurulmuştur. Bu nedenle Isparta’da yaşamak tarihle ve zengin kültür değerleriyle iç içe yaşamak demektir.


Çünkü; Doğal Güzellikler Kenti ISPARTA

Eğirdir, Beyşehir, Kovada gölleri, milli parklar,kayak ve rafting merkezleri, Yazılı Kanyon,ormanlar, mağaralar, yaylalar, elma,kiraz ve gül bahçeleri, mesire alanları...Bunlarla ve daha fazlasıyla Isparta, Evliya Çelebi’nin “Medine-i müzeyyen” dediği bir doğal güzellikler şehridir.

 

 

Çünkü; Coğrafi Konumu ve İklimi ile Avantaj Sunan Kent ISPARTA

Isparta Güneybatı Anadolu’nun ortan noktasında yer alan bir kenttir. Bu anlamda pek çok avantajı bulunan kentimiz, Akdeniz ve Ege Bölgelerinin kesişim noktasında bulunması nedeniyle önemli merkezlere ulaşım kolaylığını sağlamaktadır. Isparta, Ankara, İzmir ve Antalya’ya yeni ve konforlu otoyollarla, büyük şehirlere havayolu ile bağlıdır. Bununla birlikte, Isparta, Akdeniz ve kara iklimlerinin geçiş noktasındaki konumu ile bunaltıcı sıcaktan ve dondurucu soğuktan uzak ılıman iklimi ile de tercih edilebilir bir kenttir.


Çünkü; Türkiye’de Yaşanılabilir Kentler Sıralamasında Hep Ön Sıralarda olan Kent ISPARTA

Yapılan araştırmalarda Türkiye’de yaşanılabilir kentler sıralamasında hep ön sıralarda yer alan Isparta, meyve ve sebze gibi temel tüketim maddelerinin üretiminde önemli bir yere sahip; bu yönüyle daha az harcama ile daha fazla refah seviyesi sunan bir kenttir.


Çünkü; Türkiye ve Dünya’nın Gül Kenti ISPARTA

Gül ve ürünlerinin Türkiye ve hatta dünya ölçeğinde önemli bir pazarını oluşturan Isparta, kozmetik sektöründe de parlayan bir yıldızdır. Bu bağlamda Isparta gençlere ve girişimcilere gül ve kozmetik alanında da önemli kariyer imkanları sunan bir kenttir.


 

 
Üniversiteler Hakkındaki Sorularınızı, Bizlere " #TercihRehberi " Hashtagi ile İletebilirsiniz




Kaynak:
►Süleyman Demirel Üniversitesi

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.