elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

SIMATIC S7-1500T ile Uçan Testere uygulaması

SIMATIC S7-1500T Uçan testere uygulaması sayesinde hareket eden malzemeler (folyo, metal, kağıt, oluklu mukavva, çelik profil vb.) hareket halindeyken istenen ebatlarda kesilebiliyor. Uçan testere uygulamasının temel fonksiyonları arasında otomatik mod, acil kesim, kesim uzunluğuna göre veya kesme işaretine göre kesim, sanal veya gerçek öncü eksene göre kesim yer alıyor. Detaylar yazımızın devamında...



A- A+
13.09.2017 tarihli yazı 9228 kez okunmuştur.
Hareket eden bir malzemenin kesilmesi esnasında geçen süre boyunca işlemi yapan mekanizmanın akan malzemeyle senkronize hareket etmesi gerekir. Bu nedenle testere ekseni (takipçi eksen) malzemenin (öncü eksen) pozisyonuna senkron olur. Malzemenin pozisyonuna senkron olunduğunda ürün işlenmeye başlanır (kesme, kırma baskı yapma v.s.). Ürün üzerinde yapılan işlem tamamlandığında işlem yapan eksen durur ve başlangıç noktasına geri gider.
 

SIMATIC S7-1500T ile “Uçan testere” teknolojisinin hızlı ve kolay uygulanması için iki seçenek sunulmaktadır:

Örnek uygulama içeren "FlyingSawBasic" fonksiyon bloğu
Converting Toolbox içerisinde bulunan "FlyingSawAdvanced" standart uygulaması


Örnek Uygulama İçeren "FlyingSawBasic" Fonksiyon Bloğu


"FlyingSawBasic" uygulama örneği, SIMATIC S7-1500T ile uçan bir testereyi gerçekleştirmek için yapılandırılmış hazır bir çözüm sunar. Örnek proje "FlyingSawBasic" esas olarak KOP / FUP programlama dilleri programlanmıştır ve farklı kullanım alanlarını kapsar. Programlar doğrudan kullanılabilir veya ihtiyaca göre adapte edilebilir. Birlikte verilen HMI projesi, test ve simülasyon amaçları için doğrudan kullanılabilir veya isteğe göre uyarlanabilir.

Converting Toolbox İçerisinde Bulunan "FlyingSawAdvanced" Standart Uygulaması


SIMATIC Converting Toolbox’ın bütün bileşenleri ortak bir felsefeye sahiptir. Teknolojik işlevlerin yanı sıra (örneğin sarıcı, gergi kontrolü, uçan testere) uygulamalar için gerekli tüm eksen işlevlerini kontrol etmek için standart bir arabirim kullanır. Bu sayede tek tip bir kullanıcı arayüzü sağlanabilmektedir. Kullanıcı, bu arayüz aracılığıyla tüm önemli eksen işlevlerini (referanslama, manuel hareketler, pozisyonlama, vb.) kurulum modu gibi ek fonksiyonları da çalıştırabilir. Bunun temelini "SIMATIC Axis Control" (48816191) standart uygulaması oluşturur.



Bu şekilde, kullanılan teknoloji fonksiyonundan bağımsız olarak standartlaştırılmış bir eksen kontrolü gerçekleştirmek mümkündür.
Converting Toolbox bileşenleri birbiriyle uyumludur, tüm bileşenler ayrı ayrı kullanılabileceği gibi ortak bir makine konsepti (uygulaması) oluşturmak üzere birlikte de kullanılabilir.
Uçan testerenin çalışma modları kullanıcı tarafından elle veya istenirse otomatik olarak çalıştırılabilir. Bu sayede kullanıcı uçan testereyi yalnızca istediği çalışma modunu belirterek kontrol edebilir. Mod yöneticisi üzerinden kontrol:

Idle position: Eksenler etkinleştirir ve tanımlanmış başlangıç veya servis pozisyonunu hareket ettirir.
► Automatic: Kesme işlem modu.
► Manual: Referanslama, senkronizasyon gibi temel eksen işlevlerini kontrol etmek için kullanılır.

Eksenler, eksen kontrolü için entegre bir fonksiyon bloğu ile çalıştırılır.


Söz konusu (SIMATIC S7-1500T Flying Saw) uçan testere uygulama notları ve örnek uygulamaya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

support.industry.siemens.com/cs/ww/en/view/109744840

Kaynak:


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar