elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Ondokuz Mayıs Üniversitesi |
Tercih Rehberi

Üniversite tercihlerini yapacak öğrenciler için, Ondokuz Mayıs Üniversitesi hakkında genel ve gerekli bilgileri sizler için derledik. Editör kadromuzun deneyimleri ile hazırlanmış bu rehber haricinde merak ettiğiniz soruları #tercihrehberi hashtag'i ile de iletebilirsiniz.



A- A+
06.07.2015 tarihli yazı 17892 kez okunmuştur.

 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Karadeniz’in incisi olan Samsun şehrinde 1 Nisan 1975 yılında kurulmuş ve ilk olarak 50 öğrenci ile eğitim öğretime başlamış köklü bir üniversitedir. Adını Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı 19 Mayıs 1919 tarihinden almıştır. 1973 yılında Hacettepe Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Samsun Tıp Fakültesi, 1873 sayılı kanun ile OMÜ’ye bağlandıktan sonra sırası ile fen ve mühendislik fakültesi, ziraat fakültesi kurularak çeşitli fakülteler ile eğitim öğretime devam etmiştir.
 

 

 
OMÜ bünyesinde 16 fakülte, 3 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu, 1 konservatuvar, 3 enstitü ve 21 uygulama araştırma merkezi bulunmaktadır. 45.000 öğrencisi 2138 akademik personeli ile çalışmalarına devam etmektedir.
 
 
 

Kampüs

 
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kurupelit Kampüsü ana kampüs konumundadır. Tıp, Diş, Mühendislik, Veteriner, İktisadi İdari Bilimler, Fen Edebiyat, Eğitim, İlahiyat, Ziraat, Spor Bilimleri fakülteleri ile Sağlık yüksekokulu Kurupelit Kampüsü’nde bulunmaktadır ve düzenli bir yerleşim içindedir. Kampüste deniz ve orman havası iç içe olup, muhteşem bir manzara sunmaktadır.



 
►İlginizi Çekebilir: Kocaeli Üniversitesi | Tercih Rehberi


Kurupelit Kampüsü şehir merkezine yaklaşık 15 km uzaklıktadır. Ulaşım tramvay, belediye otobüsleri ve hızlandırılmış ekspres otobüsleri ile yapılmaktadır. Ekspres otobüsleri ile şehir merkezine ulaşım yaklaşık 35 dakika sürmektedir. Mimarlık fakültesinin bulunduğu Güzel Sanatlar Kampüsü ise şehir merkezine daha yakın bir konumdadır ve ulaşım 15 dakika sürmektedir.
 


Ondokuz Mayıs Üniversitesinin yerleşkelerini buraya(yerleşke) tıklayarak ayrıntılı olarak görebilirsiniz. Üniversite içinde sanal tur için buraya(sanal tur) tıklayabilirsiniz.
 

Fakülteler:


► Hukuk Fakültesi
► Diş Hekimliği Fakültesi
► Tıp Fakültesi
► Veteriner Fakültesi
► Mimarlık Fakültesi
► 
Mühendislik Fakültesi: Bilgisayar Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Harita Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği
► Havacılık Ve Uzay Bilimleri Fakültesi: Uçak ve Uzay Havacılık Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği
► İktisadi İdari Bilimler Fakültesi: İktisat, İşletme, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası Ticaret ve Lojistik
► Fen Edebiyat Fakültesi: Antropoloji, Arkeoloji, Biyoloji, Coğrafya, Felsefe, Fizik İstatistik Kimya, Matematik, Psikoloji, Sanat Tarihi, Sosyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı
► Eğitim Fakültesi: Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, Eğitim Bilimleri Bölümü, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, İlköğretim Bölümü, Ortaöğretim Fen ve Matematik Eğitimleri Bölümü, Ortaöğretim Sosyal Alanlar Bölümü, Özel Eğitim Bölümü, Türkçe Eğitimi Bölümü, Yabancı Diller Eğitimi Bölümü
► Ziraat Fakültesi
► Güzel Sanatlar Fakültesi
► İlahiyat Fakültesi
► İletişim Fakültesi
► Turizm Fakültesi
► Spor Bilimleri Fakültesi

 




 

Yüksekokullar:


► Sivil Havacılık Yüksekokulu
► Sağlık Yüksekokulu
► Yabancı Diller Yüksekokulu
► Samsun Devlet Konservatuvarı

 

Araştırma Merkezleri

 
► Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulamaları
► Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi
► Bölgesel Kalkınma ve Stratejik Uygulamalar Uygulama ve Araştırma Merkezi
► Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi
► Çocuk Eğitimi Araştırma Merkezi
► Deney Hayvanları Araştırma Merkezi
► Fındık ve Diğer Sert Kabuklu Meyveler Araştırma ve Uygulama Merkezi
► Gelişimsel Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi
► Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi
► İleri Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi
► Kadın ve Toplum Araştırma Merkezi
► Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi
► OMÜ İş Sağlığı ve İş Güvenliği-Meslek Hastalıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi
Ornitoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi
Sağlık Araştırma ve Uygulama Araştırma ve Uygulama Merkezi
Su Ekosistemleri Araştırma ve Uygulama Merkezi
Sürekli Eğitim Merkezi
Temiz Enerji Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi
Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi
Üniversite-Sanayi-İş Dünyası- İşbirliğini Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi
Yaratıcı Yazarlık Uygulama ve Araştırma Merkezi
 


 

Eğitim

 
OMÜ’de eğitim dili Türkçedir. İsteğe bağlı olarak 1 yıl kapsamlı hazırlık eğitimi verilmektedir. Kurupelit Kampüsü içinde bulunan Merkez Kütüphane ve bağlı diğer kütüphanelerde toplam 125.604 kitap ve çok sayıda materyal bulunmaktadır.
 


Teorik ile pratiği birleştirmeyi amaçlayan, her bölüme ait olan çeşitli laboratuvar bulunmaktadır. Sınav sistemi iki ayaklı olarak gerçekleşmektedir. (Vize-Final) AA, BA… harf notuna dayalı kredili sistem uygulanmaktadır. Vize-Final ortalamasında başarısız olan öğrenciler için bütünleme sınavı ve uygulamasına bu yıl başlanan yaz okulu sistemi uygulanmaktadır.

Yurt Olanakları

 
Kurupelit kampüsü içerisinde KYK’ya ait olan erkek öğrenci yurdu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan yarı özel kız öğrenci yurdu bulunmaktadır. KYK kız öğrenci yurdu ise Atakum yerleşkesinde bulunmaktadır. Ulaşımı oldukça kolay olan yurt, üniversiteye yaklaşık 25 dakika mesafededir. Ayrıca yapımına devam eden yurtlar ve konukevi imkanları da bulunmaktadır.
 

Yurtdışı Olanakları

 
Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencileri, ERASMUS programı kapsamında Avrupa'da bulunan üniversiteler ile değişim programı çerçevesinde yurtdışına gidebilmektedirler.
  

Sosyal Olanaklar

 
Samsun, gelişmiş olanakları ile öğrenci ihtiyaçlarını karşılayabilen ve öğrenci bütçesine uygun bir şehirdir. OMÜ içerisinde açık ve kapalı spor salonları, olimpik yüzme havuzu gibi sosyal aktiviteyi destekleyici yapılanma vardır. Ayrıca her türlü sosyal-bilimsel aktiviteler için öğrenci toplulukları oldukça aktiftir. OMÜ merkez kampüsünde gelişmiş teknoloji ile donatılmış gözlemevi mevcuttur.



Üniversite bünyesinde bahar şenlikleri başta olmak üzere çeşitli kültür-sanat festivalleri de düzenlenmektedir.

:::VİDEO::: Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tanıtımı;

 
 

 

 

Üniversiteler Hakkındaki Sorularınızı, Bizlere " #TercihRehberi " Hashtagi ile İletebilirsiniz

 

Kaynak:
►Ondokuz Mayıs Üniversitesi

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.