elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Disney World'e Güneş Enerjisi Santrali Kuruldu

Dünya çapında bilinen eğlence merkezi Disney World, kendi iç ihtiyacını karşılayabilmek ve karbon ayak izini düşürmek amacıyla güneş enerjisi santrali projesini hayata geçirdi. Projenin ayrıntıları haberimizde.



A- A+
03.05.2016 tarihli yazı 9404 kez okunmuştur.
1955 yılında Walt Disney tarafından kurulan Disney World, büyük bir eğilence merkezi ve turistik panayır durumundadır. Günümüze kadar Disney World bünyesinde birçok karakter yaratılmış olsa da bunlardan şüphesiz en çok ilgi çekeni Mickey Mouse karakteri olmuştur. Temiz ve yenilenebilir enerjinin öneminin artmasıyla Disney World de bu gelişmelere ayak uydurarak Mickey Mouse şeklindeki güneş santrali projesini hayata geçirdi.
 



►İlginizi Çekebilir: Güneş Panelleri ve Nanoteknoloji
 

Duke Energy ve Reedy tarafından hayata geçirelen proje 22 dönümlük bir alanı kapsıyor. Bu alana 48.000 adet güneş paneli koyularak toplamda 5 MW'a kadar güç üretimi sağlanmış. Yaklaşık 820 eve güç sağlayabilecek güneş çiftliği projesinin kurulum amacı üretilen elektriği satmak yerine Disney World bünyesinde birkaç otel ve eğlence parkında kullanmak. Ayrıca karbon ayak izini 2020 yılına kadar %50’den fazla düşürmeyi planlayan şirket şimdiden %34’lük düşüşle büyük bir ilerleme kaydetmiş durumda.
 


Dünya üzerinde güneş çiftlikleri kurulumu her geçen gün artıyor. Eğlence ve turizm merkezi olan Disney World’ün de bu alanda bir yatırım yapması teşvik edici nitelikte. Güneş çiftliğinin tasarımının Mickey Mouse şeklinde olması projeye farklı bir nitelik kazandırmış durumunda.

Sizce ülkemizde bu projede olduğu gibi farklı tasarımlı güneş enerjisi santrallerinin kurulabileceği yerler neresi? Yorumlarınızı bekliyoruz..

 


Kaynak:
 

wonderfulengineering
 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.