elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

2M Kablo'dan Eğitime Destek Devam Ediyor |
Balıkesir Üniversitesi

Üniversite-sektör işbirliğini geliştirmek, istihdama yardımcı olmak ve daha nitelikli insan gücü yetiştirmek gibi amaçlarla eğitime uzun yıllardır destek veren 2M Kablo, 2017 yılında da öğrencilerin yanında olmaya devam ediyor



A- A+
29.03.2017 tarihli yazı 12671 kez okunmuştur.
IEEE Balıkesir Üniversitesi Öğrenci Kolu İşbirliği ile Ticari Pazarlama ve İletişim Sorumlumuz Emrah Kebabcı, Pazarlama ve İletişim eğitimi gerçekleştirdi.

24 Mart 2017 tarihinde 2M Kablo Ticari Pazarlama ve İletişim Sorumlusu Emrah Kebabcı’nın, IEEE Balıkesir Üniversitesi Öğrenci Kolu İşbirliği ile Pazarlama ve iletişim trendleri konusunda öğrencileri bilinçlendirmek, öğrencilere kariyer ve iş süreçleri hakkında yardımcı olmak amacıyla gerçekleştirilen eğitime katılım oranı yüksekti.
 

Öğrencilerin sektörde çalışmaya başladıklarında pazarlama departmanı ile hangi konularda çalışmaları gerektiğine değinen Kebabcı, gerçekleştirdiği sunumda öğrencilerin kendilerine uygun bir şirket ve pozisyonda çalışabilmeleri için şimdiden kariyer planlaması yapmalarının önemine değindi.
 

Enerji, ulaştırma (gemi & yat, demiryolları, karayolu tünelleri, havacılık), endüstri, inşaat, madencilik, petrokimya, jeotermal vb. gibi sektörlerde öğrenciler için birçok iş fırsatı olduğuna dikkat çeken ve öğrencilerde farkındalık oluşturmaya çalışan Emrah Kebabcı, öğrencilerin üniversite eğitimleri süresince kendilerini geliştirmelerinin önemini vurguladı. Eğitim öğrencilerin merak ettikleri soruların cevaplanması ile tamamlandı. Firmalar ile öğrencilerin arasındaki iletişimi sağlamak, öğrencilerin soru işaretlerinin giderilmesine yardımcı olmak, gelişen teknolojiyi takip ederek, öğrencilerin faydalanmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen eğitime katılım oranı yüksekti.

Sunumdan sonra Emrah Kebabcı’ya katılım gösterdikleri için teşekkürlerini ileten katılımcı ve kulüp yetkilileri, bir sonraki etkinlikte 2M Kablo’yu tekrar aralarında görmek istediklerini belirttiler.
 




 

Balıkesir Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi


Balıkesir Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Balıkesir Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi’nin fakülte haline dönüştürülmesi ile oluşmuş, lisans düzeyinde eğitim öğretim yapan 4 yıllık bir yükseköğretim kurumudur. Akademi olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak 1976 yılında kurulmuştur. Fakülte, Çevre Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve Mimarlık lisans bölümlerine öğrenci almakta ve bu dallarda mühendis ve mimar yetiştirmektedir. Alçak gerilim kablo üreticisi 2M Kablo, Türkiye’de öğrenci-firma-akademisyen işbirliğine destek sağlaması açısından her yıl Türkiye’nin farklı bölgelerindeki mühendislik fakültelerine destek olmaya devam etmekte ve staj imkanı ve fabrika gezisi konusunda öğrencilere her zaman destek vermektedir. Koaksiyel kablo, kontrol ve kumanda kabloları, enstrumantasyon kabloları, bilgi iletişim kabloları, BUS kablolar, dahili telefon ve yangın alarm kabloları, enerji ve tesisat kabloları, gemi yat kabloları, yangına dayanıklı kablolar, ses ve görüntü kablo üretimi gerçekleştirirken, kablo sektörünün istek ve ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik sürekli projeler gerçekleştirmekte ve geliştirilen projeleri desteklemektedir.




Kaynak:


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.