elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Windows Phone Task |
Kamera

Windows Phone 7 mobil işletim sistemi üzerinde, mobil hayatımıza entegre olarak çalışan ve günlük hayatımızda sıklıkla kullandığımız fotoğraf çekme, sms yazma, arama yapma gibi temel ama oldukça önemli uygulamarın tabanlarını yazılarımızda anlatmaya çalışacağız. Sizler için ilk olarak Kamera sistemini ele aldık, gelin beraber ayrıntıları inceleyelim..



A- A+
05.11.2014 tarihli yazı 9092 kez okunmuştur.
Telefon sistemlerinde “Task” denilen ve Türkçe’ ye “Ana İşlemler” olarak çevirebileceğimiz, Windows Phone 7’ nin içinde belli mini işlemleri çalıştırabilmek için kullanılan işlemler bütünlerini yazı dizinlerimizde inceleyeceğiz. Bu sistemler kameranız ile fotoğraf çekmekten tutun da e-mail atarken ekranda çıkan ikonlara kadar birçok işlemi kontrol eden bir aile. Öyle büyük bir aile ki sizin işlemlerinizi yapmak için geri planda telefonun tüm kapasitesini en güzel şekilde kullanarak bir yerden veri çekip bir yere aktarabiliyorlar, bunları harmanlayıp ekrana ve bizlere tek tuş veya tek işlem haline getirebiliyorlar. Sıralı yazı dizimizde bu küçük iş bitiricileri daha detaylı şekilde inceleyeceğiz. Aslında küçük gibi görünen ancak telefonları telefon yapan bu işlemleri daha yakından tanıdığımızda Windows Phone 7’ yi de daha verimli ve etkili kullanabileceğiz.




► İlginizi Çekebilir: Silverlight Nedir?
 

Peki bu sistemleri daha iyi anlamak bize ne gibi avantajlar sağlar? Özellikle geliştirici yönünde nasıl ön plana geçirir? Konunun bu kısmında kendinizi Windows Phone uygulamaları geliştiren biri gibi düşünmeniz önemli çünkü Windows’ un telefon sistemlerini diğerlerinden ayıran en önemli özelliği de belki bu, geliştirilmesinin de heyecan vermesidir.
 
Bir geliştirici olarak en büyük tavsiyelerim belli bir konuda uygulama geliştirecekseniz mutlaka bu uygulama hakkındaki fikirlerinizi ve öngörülerinizi gerçekleştirmek için ne gibi şeylere ihtiyaçlarınızın olduğunu sıralayın, bu öğelerin nasıl yapılacağı hakkında da fikirleriniz kesin olmasa da aklımızda canlanmalı ve belki de bu fikirler sayesinde projeniz bir anda şekillenebilir. İşte bir uygulamayı hayata geçirirken ihtiyaç duyacağınız ve kodlarınızı, işlemlerinizi daha hızlı ve verimli çalıştıracak olan da bu “Task” lardır. Uygulamanız ne ile alakalı olursa olsun, nasıl veri toplayacak, nasıl verileri  sunacak ve bunları hangi görünüm, tema, renk gibi görsel öğelerle sunacak olsun “Task” lar size bu işlemleri yapmak için kestirme yollar sunar.
 
Örnek vermek gerekirse, bir fotoğraf uygulamasında, bir geliştirici olarak sizler uygulamanın temel kodlarını oluşturursunuz ve “Task” lar sizin kodlarınızı Windows altyapısı ile harmanlayarak daha hızlı bir şekilde, ek ve uğraştırıcı diğer kodlara gerek kalmadan birbirine bağlar. Veritabanları, görsel öğeler, kamera öğeleri gibi işlemler birbiri ardına Windows altyapısı ile birleştirilerek uygulamanız hazır hale getirilir. “Task” lar olmadan bu işlemleri, örneğin kamerayı açma, fotoğraf çekme vb. etkiler için tek tek kod blokları yazmanız gerek. “Task” lar sizi bu yüklerden kurtaran ve size kısa yollar sunarak daha seri uygulama geliştirmenizi sağlayan minik yardımcılardır aslında.
 

► İlginizi Çekebilir: C# Uygulama Video Eğitimi
 
 
“Task” ları incelerken dikkat edeceğimiz nokta ise her işlemi kendi içerisinde değerlendirmek olacaktır. Görsel ve interaktif öğeler dışındaki kısmı ayrı, bu kısımları ayrı olarak inceleyeceğiz ve en son aralarındaki bağlantıları, ortaklıkları ve bilinmesi gerekenleri sıralayacağız. Bu şekilde her işlemi daha ayrıntılı ve self olarak inceleme fırsatı bulacağız.
 
Microsoft Windows Phone 7’ in “Task” ları, “Microsoft.Phone.Tasks Namespace” adlı bir kod kütüphanesinde bulunur ve buradan işleme koyulur. Burada, çeşitli uygulamalar için geliştirilmiş olan ve kodlamalarda “Library” olarak tanımlanan kütüphaneler mevcuttur. Task’ ları gerçekleştirmek için kullanacağımız tüm kütüphaneler burada barındırılır. Kodlarımıza buradaki kütüphanelerce belirlenmiş değerleri ekleyerek Windows Phone üzerinde işlemleri kolaylıkla yapabiliriz.
 


Kamera ve Fotoğraflar




 ► İlginizi Çekebilir: C# Ve Windows Phone 7 Programlama Eğitimleri
 

Güncel hayatta belki de bir Windows Phone’ un kullanılabileceği en etkili yönlerinden biri de multimedia özelliklerinin başı olarak sıralayabileceğimiz kamera ve fotoğraflardır. Bundan dolayı ilk olarak kamera olayına girmek istedim. Kullanıcıların yoğun olarak kullandığı ve uygulama geliştiricilerinin de etkin olarak üzerine uygulama yaptıkları önemli bölümlerden biri. Kamera ve fotoğraf bölümlerinin ve bunlarla alakalı işlemlerin, bunlara uygun uygulama geliştirmenin, bu öğeleri en azından dijital olarak düzenlemenin, geliştirmenin, efektlemenin ve etkin biçimde interaktif işlemlerle internet ortamlarına bağlamanın ne kadar önemli olduğunu ve bir geliştirici için ne kadar önemli olduğu ortadadır.

Kamera ve fotoğraf işlemlerini kontrol eden görevler, yani Task’ lar hem kod altyapısına hem de grafik altyapısına ve etkisine sahip olduğundan önem verilmesi gereken bir konudur. Uygulamalar içerisinde kamera eylemlerini en optimum başarımda yapmak size ve uygulamalarınıza büyük avantajlar sağlayacaktır. İnteraktif uygulamalarda ve özellikle fotoğraf slide durumlarında bu taskları yoğun olarak kullanacaksınız. Kamera Task’ larından gösterebileceğimiz en önemli task, “CameraCaptureTask”. Bu görev sayesinde kamera uygulamasını açıp bir görüntü elde edebiliyorsunuz. Kamera donanımını kullanarak size fotoğraf sağlayan bir task da denilebilir.




► İlginizi Çekebilir: Expression Blend Nedir?


 

Camera Capture Task

Bu küçük uygulama kamera donanım altyapısını kullanarak tek bir tuş ile fotoğraf çekmenizi sağlar. İşte “Task” lar size bu gibi işlemlerde kolaylık sağlayarak uygulamalarınızı daha seri üretmenize olanak sağlayan minik yardımcılardır. CameraCaptureTask olmadan tek tek kamera donanımına ulaşmak için değişik kodlar yazmanız gerekecekti ancak şimdi sadece Task’ ımızı tanımlayıp anında uygulamamız içerisinde kullanabilmekteyiz.

Önce kamera uygulamamız için uygulamalarımız içerisinde kullanabileceğimiz bir değişken tanımlıyoruz ;
 
 
Bu değişkeni kullanım yöntemi ise şöyle ;
 
 
 



Kaynak: 

►İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
Safa BİLGİNER Safa BİLGİNER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar