elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Tesla Daha Önce Karşıt Yerçekimini Bulmuş muydu?

Tesla zamanın çok ötesinde yaşayan bir dâhidir ve şu an dünyadaki teknoloji yapısını tam anlamıyla 'kökünden' değiştirebilecek birçok 'kullanılan ve kullanılmayan' buluşa da imza atmıştır. Günümüzde kullandığımız birçok teknolojinin varlığını ona borçluyuz. Peki, Tesla’nın bu dehası olmasaydı?



A- A+
02.01.2017 tarihli yazı 26925 kez okunmuştur.
Radyo, Televizyon, AC elektrik, Tesla bobini, Floresan Aydınlatma, Neon Aydınlatma, Radyo Kontrol Cihazları, Robotik, X-ışınları, Radar, Mikrodalga Fırınlar ve düzinelerce inanılmaz buluşlar. Yokluğu hayal bile edilmeyecek, çok etkileyici bir liste. Bu nedenle, Tesla'nın karşıt yer çekimli bir dünyaya girmesi hiç de şaşırtıcı değil. Hatta 1928'de yaptığı son patent, hem bir helikopter hem de uçağa benzeyen uçan bir makine içindi.

“Ölmeden önce, Tesla'nın bir uzay gemisinin motoru için planlar hazırladığı bildirilmişti. Buna "Anti-Elektromanyetik Alan Sürücüsü" ya da "Uzay Sürücüsü" diyordu.”
 


William R. Lyne’nın yazdığı “Gizli Eter Fiziği (Creatopia Productions)” kitabında, Göçmen Refah Enstitüsü (12 Mayıs 1938) için Tesla'nın hazırladığı bir dersin Dinamik Çekim Kuramıyla ele aldığını yazıyor. Tesla ayrıca verdiği bir konferansta şöyle bahsetmiştir: “İki kapsamlı keşiften biri olan,1893 ve 1894 yıllarındaki bütün ayrıntılara çalıştım."

Tesla'nın ifadelerini araştırırken, Lyne, bu bulgularla ilgili daha eksiksiz ifadelerin ancak dağınık kaynaklardan toplanabileceğini keşfetti. Çünkü Tesla'nın kağıtları, ulusal güvenlik sebeplerinden ötürü devlet tarafından gizleniyordu. Lyne, 1979'da Ulusal Güvenlik Araştırma Merkezi'nde (şimdi Robert J. Oppenheimer Araştırma Merkezi'nde) bu kağıtları özel olarak istediğinde, hâlâ sınıflandırılmadığından erişimi reddedilmişti.


Tesla'nın bahsettiği bu iki büyük buluş:

 

Dinamik Yer Çekimi Kuramı


Uzayda cisimlerin hareketlerini açıklayan bir kuvvet alanının olduğunu kabul eder. Bu kuvvet alanının varsayımı, uzay eğriliği (Einstein) kavramını ortadan kaldırır; Gökyüzünde (evrensel yerçekimi, hareketsizlik, momentum ve gök cisimlerinin hareketinin yanı sıra tüm atomik ve moleküler maddeler) vazgeçilmez bir fonksiyona sahiptir.
 

Çevresel Enerji


Yeni bir Fiziksel Gerçek'in Keşfi: Ortamdaki maddenin dışında hiçbir enerji yoktur. (Einstein'ın E = mc2'sine aykırıdır).

Tesla, moleküler, atomlar ve en büyük göksel cisimler için geçerli olduğunu söyleyen teoriye "... oluşumunun her evresindeki evrende, oluşumundan nihai parçalanmasına kadar her şey" şeklinde değinmiştir.

Tesla üstün başarı ödülüne sahip bir makalesinde, etherin (maddenin algılanamayan bir hali) tüm alanı doldurduğunu söyleyerek "Dinamik Yerçekimi Teorisi"ni özetlemiştir. Eter, yaşamı veren yaratıcı güç tarafından etkilenir. Işık hızının yakınında, sonsuz derecede küçük fırtınalar ("mikro helis") şeklinde oluşur ve algılanabilir bir madde haline gelir. Kuvvet azaldığında ve hareket kesildiğinde ise madde etere geri dönüyor. ("atomik bozulma" biçiminde).

Tesla'nın burada bahsettiği, sınırsız enerji ve doğrudan çevreden gelen serbest enerjiyidi. Gizemli bir şekilde, "Bedava Enerji" ile ilgili olan bu inanılmaz buluşların tümü, belgelerin halktan ve medyadan uzak kalmasını sağlanması hükümetin mülkiyetinde olmasıydı. Tesla aslında enerjiyi daha büyük bir şeye dönüştürmekten bahsetmişti... "elektrikli titreşim", daha zayıf bir yerçekimi kuvvetini kontrol etmeye çalışıyordu, aynı miktarda enerjiyle daha fazla iş yapıp, ancak daha fazlasını üretmesiydi.



Bir insanın maddeyi etere dönüştürdüğünde yapabileceği işlemleri şu şekilde özetlenir. Elde edilen madde ve enerjiyle istediği her şeyi yaratın. Dünyanın büyüklüğünü değiştirin. Dünyanın mevsimini kontrol edin (hava kontrolü). Bir uzay gemisi gibi evren üzerinden dünyanın yolunu yönlendirin. Isı ve ışık oluşturmak için yeni yıldızlar ve güneş üretin. Hayatı sonsuz şekillerde yaratın ve geliştirin.

Tesla 82 yaşında her ne kadar araba kazası geçirdikten sonra olsa da bir akşam yemeğindeki yazılı açıklamasında Einstein'ın görelilik teorisine karşılık verebiliyordu:

"Tüm ayrıntılarda dinamik bir yerçekimi teorisi geliştirdim ve bunu dünyaya çok yakında vermeyi umut ediyorum."

Bu kuvvetin nedenlerini ve gökyüzündeki cisimlerin etkisi altındaki hareketlerini o kadar tatmin edici bir şekilde açıklıyordu ki, uzay eğrilerinde olduğu gibi boş spekülasyonları ve sahte kavramları sona erdireceğini söylemiştir.
 
►İlginizi Çekebilir: En Ünlü 10 Sözüyle Nikola Tesla

Relativistlere göre, ortamın doğal bir varlık veya gök cisimlerinin varlığı nedeniyle eğrilik eğilimi vardır. "Bu fantastik düşünceye bir gerçeklik benzetimi kazandırmak, yine de kendi kendine çok çelişkilidir. Her eylem eşdeğer bir reaksiyon ile sürdürülür ve ikincisinin etkileri, önceki reaksiyonun tam tersidir. Cisimlerin, çevreleyen alan üzerinde hareket ettiğini varsayarsak, uzay eğrilerinin cisimler üzerinde etki yapması ve bunun sonucunda ters etkilerle eğrileri de düzeltmelidir.

Burada eylem ve tepki bir arada olduğundan, alanın varsayılan eğriliğinin tamamen imkânsız olduğu sonucuna varılıyor. Ancak, var olsaydı bile, gözlemlenen cisimlerin hareketleri açıklanamazdı. Sadece bir güç alanının varlığı onları hesaba katabilir ve varsayımı uzay eğriliğini etkisiz bırakabilir. Bu konuyla ilgili tüm literatür boşunaydı ve unutulmaya mahkum kaldı.

“Tesla'nın dinamik yerçekimi teorisini asla yayınlayamaması çok büyük bir kayıptır.”

Yerçekimi hakkında modern düşünce, ağır bir cisim ışık hızında hareket edince, yerçekimi dalgaları halinde yayıldığını düşündürür. Bu yerçekimi dalgaları, birçok dalga türüne benzer şekilde davranır. Tesla'nın en büyük icatları, dalgaların incelenmesine dayanıyordu. Ses, ışık, ısı, X ışınları ve radyo dalgalarını daima aynı matematik türleriyle incelenip de algılanacağını düşünüyordu.

“Einstein'la olan farklılıkları, düşüncelerini yer çekimine kadar genişlettiğini gösteriyor.”

1980'lerde de haklı olduğu kanıtlandı. PSR 1913 + 16 olarak adlandırılan çift nötron yıldız pulsarındaki enerji kaybı üzerine yapılan bir çalışma, yerçekimi dalgalarının var olduğunu kanıtladı. Tesla'nın yer çekiminin bir alan etkisi olduğu fikri şimdi Einstein'ın fikriyle ciddiye alınıyor.

“Ne yazık ki Tesla, onu bu sonuca götüren sebepleri ortaya koyamadı.”

Çekim teorisini hiçbir zaman dünyaya açıklamadı. Einstein’ın çalışmaları üzerine yaptığı aykırı düşünceyle, bilimsel olarak çirkin görüldü ve maalesef haklı olduğunu anlamak için yalnızca yerçekimi konusunda yeterince bilgiye sahip olunması gerekti.

Ayrıca Tesla'nın düşüncesinde inanılmaz derecede yüksek voltaj üretme yolunun "atomu parçalamak" ile mümkün olacağını biliyor muydunuz? Günümüzde bile bilim insanları, 5.000.000 volt potansiyel enerji üretmek için mücadele ederken, Tesla, geçmişte 135.000.000 volt potansiyel üretti. Her nasılsa, Tesla bunların hepsini çözdü!
 
►İlginizi Çekebilir: Tesla vs. Edison | Akım Savaşları


Kaynak:

► www.ancient-code.com/ 
► www.electrical-engineering-portal.com/



Yazar: Zafer Akgül 
ZAFER AKGÜL ZAFER AKGÜL Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar