elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Sorularla Arduino’ yu Tanıyalım

Son yıllarda çok hızlı bir çıkış yakalayan en popüler elektronik geliştirme kartı olan Arduino' yu hemen hemen herkes duymuştur. Arduino sayesinde birçok proje yapıldığınıda duymuşsunuzdur. Şimdi sizler için 7 soruda Arduino hakkında bilgiler topladık ayrıntılar yazımızda...



A- A+
26.02.2015 tarihli yazı 18614 kez okunmuştur.

1) Nedir  Bu Arduino?

Son zamanların popüler elektronik geliştirme kartı olan Arduino nedir?  Sorusuna cevap vermek gerekirse ürettiğimiz elektronik projeleri oluşturmak için kullanılan bir açık kaynak platformudur.  Arduino iki parçadan oluşur. İlki programlanabilir devre kartı iki bilgisayarımızda yürütebileceğimiz (run yapma) yazılım parçası. Kodlarımızı bilgisayara yükleyip devre kartında sonuçlarını görebilmemizi sağlayan devre kartıdır.
 



►İlginizi Çekebilir: Arduino İle AVR Programlama

 

2) Açık Kaynaklı Donanım Ne Demektir?

Açık kaynak donanım yazılımlara çok benzerdir onlar gibi tasarım bilgisi içerirler.(Şemalar,pcb çizimleri). Açık kaynak donanım sayesinde her türlü değişikliği yapabilme fırsatı sunuyor.




►İlginizi Çekebilir: Proteus İle Arduino Simulasyonu

 

 3) Arduino İle Neler Yapılabilir?

Arduino ile birçok proje geliştirebilirsiniz. Robot yapımında özellikle çok kullanılır. (Park Eden Robot, Çizgi İzleyen Robot vb.) . ElektrikPort sitemizde Arduino ile ilgili birçok proje bulabilirsiniz. Söylediğimiz gibi açık kaynaklı olduğu için istediğiniz projede kullanabilirsiniz.

4) Arduino İle Proje Yapabilmek İçin Ne Bilmemiz Gerekli?

Temel programlama bilgisi önemlidir. İf- Else gibi temel programlama konuları bilinirse sorun olmayacaktır. İnternet üzerinden de birçok projenin kodlarını hazır olarak ayrıca bulabilirsiniz. Tabi ki de biraz Elektronik bilgisi gerekmektedir. Güç tüketimleri, çevre birimlerinin sayısı ve boyutları farklı olabiliyor.




►İlginizi Çekebilir: Arduino CEO' sundan 3D Müjdesi

 

5) Arduino Adıyla Birçok Farklı Donanım Çeşidi Var Farkları Neler?

Bütün hepsi benzer şekilde programlanabilir fakat Arduino kartları değişik özelliklere sahiptirler. Gerilimler, giriş\ çıkış güç tüketimleri, çevre birimlerinin sayısı ve boyutları farklılık gösterebilir. Arduino’nun UNO, MEGA, MEGA ADK, MİNİ, MİNİ PRO, NANO gibi türleri vardır. En çok rağbet gören ise Arduino Uno modelidir.
 



►İlginizi Çekebilir: Arduino Nasıl Üretili | FabrikaPort
 

6) Arduino Geliştirme Ortamları Nelerdir?

Windows, Mac, Linux ortamlarında çalışabilen IDE C/C++/Java temelli dilleri destekler. Kütüphaneler sayesinde donanım seviyesine inmeye gerek yoktur.
 

7) Shield Ne Anlama Geliyor?

Arduino geliştirme kartları ile uyumlu çalışabilen ek donanımların hepsine Shield denir. Bir başka söylenişte Kalkandır. Bu Shield ler ile birçok proje tasarlayıp uygulayabiliriz. Örnek vermek gerikirse wifi ya da Ethernet shield lerini kullandığımızda Arduino sayesinde Facebook bildirimi atan application lar yapılabilir.
 



►İlginizi Çekebilir: Arduino Karikatür
 
 


Kaynak:
►Arduino.cc
 
 
 
Safa BİLGİNER Safa BİLGİNER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar