elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

QUINT 4 Yeni Nesil, Güçlü ve Parametrelendirilebilir Güç Kaynakları

Yüksek performanslı QUINT POWER güç kaynaklarının 4. nesli Endüstri 4.0 için tasarlandı. Halihazırda hem mekanik hem de elektriksel olarak çok güçlü olan QUINT serisi daha da üstün hale getirildi. Sigorta attırma (SFB) teknolojisi ve ayarlanabilir izleme fonksiyonları uygulamanızın sürekliliğini arttıracak. Sinyal eşikleri ve çıkış gerilimi gibi karakteristik eğriler NFC arayüzü üzerinden ayarlanabilir. Phoenix Contact'ın Quint Power güç kaynaklarına dair detaylar yazının devamında...



A- A+
13.06.2018 tarihli yazı 9559 kez okunmuştur.

Güçlü ve Paremetrelendirilebilir Güç Kaynakları 

Phoenix Contact'ın Quint Power serisi yeni güç kaynakları ile 40'dan fazla parametre tek tek ayarlanabilir. İstenirse cihazlar parametreleri ayarlanmış olarak da fabrikadan edilebilir. Entegre NFC arayüzü sinyal eşik değerlerini ve karakteristik eğrileri her zamankinden daha kolay değiştirmenizi sağlar.
 
Phoenix Contact'ın yeni Quint Power güç kaynağı, ambalajından çıkarıldığı gibi kontrol panosuna monte edilebilir, bağlantısı yapılabilir ve uzun yıllar çalıştırılabilir. Ayrıca entegre bir NFC arayüzü ile donatılmıştır ve istenirse mobil cihazlar veya PC' ler aracılığıyla konfigüre edilebilir. Bu sayede örneğin sinyal eşikleri ve karakteristik eğrileri sistem gereksinimlerine tam olarak uyarlanabilir. Toplamda özelleştirilebilen 40'dan fazla parametre vardır. Güç kaynağı bir kere konfigüre edildiğinde uygulama veya yazılım kullanılarak ayarları diğer cihazlara kolayca aktarabilirsiniz. Çıkış voltajını ayarlamak için ön tarafta bulunan buton ve diğer tüm yapılandırılmış parametreler parola korumalıdır.



Güç kaynaklarının parametrelendirilmiş halde tedariği için çevrimiçi konfigüratörle kolay sipariş işlemi 

İlginizi Çekebilir: PCB Bağlantı Teknolojileri ve Özellikleri 
 
SFB (sigorta attırma) Teknolojisi istenirse devre dışı bırakılabilir. Piyasadaki minyatür devre kesicileri tetiklemek için nominal akımın 6 katı 15 ms boyunca yeterlidir. Bu, 24 V DC devresi için güvenilir, uygun maliyetli bir sigorta koruması sağlar. Sadece arızalı akım yolu kesilir, böylece arıza bulunur ve önemli sistem bileşenleri çalışmaya devam eder.
 


Daha Fazla Güvenilirlik için Ek Rezerv Güç


Yeni Quint Power güç kaynakları mekanik ve elektriksel etkilere karşı korumalıdır ve çok farklı yükleri güvenilir şekilde besleyebilmektedir. Bu amaçla iki güç rezervi, statik ve dinamik boost vardır:

Eğer uzun bir zaman aralığında düşünürseniz, sistemlere zaman içersinde hep eklemeler yapılabilir. Ancak bunu yaparken toplam çekilecek akım değeri nadiren hesaba katılır. En sonunda çıkış gücü düşer ve sistem durur. Yeni Quint Power nominal akımın %125'ini uzun süre sağlayabildiği için sistem güvenli şekilde çalışmaya devam eder. Cihazın statik boost modunda çalıştığını bildiren bir sinyal de üretilir. Bu kullanıcıyı yükün üst sınırda olduğunu ve önleme alacak yeterli zamanı olduğunu bildirir.

Yüksek kalkış akımlarına sahip kapasitif yükler devreye alınacaksa veya birden fazla 24 V tüketici aynı anda çalıştığında dinamik boost beş saniye boyunca nominal akımın %200'üne kadarını sağlar. Bu nedenle 20 A güç kaynağının gerekli olduğu durumlarda 10 A'lık güç kaynağı yeterlidir çünkü yüksek demeraj akımları gerilim düşümü olmadan absorbe edilir.
 

 Kritik durumu erken algılar


Maksimum sistem sürekliliğini elde etmek için güç kaynağının uzaktan izlenmesine yönelik fonksiyonlar mevcuttur. Çıkış voltajının ve akımının sürekli izlenmesi sayesinde kritik durumlar ön taraftaki entegre LED bar grafiğiyle görülebilir, röle kontağı ve aktif sinyal çıkışı ile bir sorun oluşmadan kontrolöre rapor edilebilir. Güç kaynağı belirlenen nominal akımdan daha fazlasını verdiğinde cihaz boost moduna girer. Güç kaynağı ve bağlı tüketici normal çalışmaya devam eder ve çıkış voltajı 24 V DC'dir. Statik boost esnasında dinamik boost’un da karşılayamadığı başka bir yük artışı meydana gelirse besleme kesilir. Güç kaynağının verdiği sinyaller hatalar oluşmadan önce erken tepki verilebilmesini sağlar.



LED bar grafiği mevcut çıkış gücü hakkında güncel bilgi sağlar


 Elektriksel ve mekanik etkilere karşı dayanıklı 


En ufak güç dalgalanması bile sistem için tam bir arıza anlamına gelebilir. Yeni Quint Power güç kaynağı buna karşı koruma sağlar: Girişte 20 milisaniye kadar bir tam sinüs dalgası bozulsa bile çıkış gücü değişmez ve bağlı tüketicilerin güvenilir bir şekilde çalışmaya devam etmeleri sağlanır.

Transient aşırı gerilimlere karşı koruma binlerce amperlik akımları deşarj edebilen entegre gazlı arestörler tarafından sağlanmaktadır. Örneğin şebeke yönündeki bir sigorta açarsa ve paralel bir yükün beslemesi aniden kesilirse asimetrik bir kesinti oluşabilir ve güç kaynağı etkilenebilir. Bu, örneğin robotlardaki acil duruş butonlarında olur.

Quint Power özellikle yüksek sistem sürekliliği için tasarlanmıştır ve -25°C ile +70°C arası sıcaklık aralıklarında çalıştırılabilir. Güç kaynağı en zorlu termal koşullar altında, -40°C'de bile çalışır ve yüklere istikrarlı bir şekilde besleme sağlar. Cihaz aynı zamanda şok ve titreşime karşı son derece dayanıklıdır, bu örneğin denizcilik uygulamalarında kritik öneme sahiptir: 30g darbe ve 2.3g rezonanslı titreşimler problem oluşturmaz.

EMC dayanımı açısından Phoenix Contact güç kaynakları normalde gerekli olanlardan çok daha yüksek gereksinimleri karşılamaktadır. Kötü şebeke kalitesinde bile yüksek EMC bağışıklığı ile güvenilir şekilde çalışırlar. Quint Power serisi cihazlar 6 kV aşırı gerilim koruma seviyesindedir. Bu uluslararası standartların gerektirdiğinden üç kat fazladır.
 

Kaynak Tasarrufu


Bir milyon saatin üzerinde MTBF değeri (Arızalar Arası Ortalama Süre), DC-OK-LED’i ve çıkış kontakları ile fonksiyonların izlenmesi sayesinde tüm yükler için güvenli beslemeyi garanti eder. Cihazlar %94'e ulaşan yüksek bir verime sahiptir. Kontak girişi sayesinde istenirse güç kaynağı kapatılabilir ve enerji ve maliyet tasarrufu sağlanabilir.
 


Güç kaynağı, uygulama veya yazılım aracılığıyla özel uygulama için ayrı ayrı uyarlanabilir.

 Parametreleri NFC ile temassız ayarlayın


NFC adı verilen yakın alan iletişimi temassız veri iletimi sağlayan bir teknolojidir. Kapsama mesafesi birkaç santimetredir ve 424 kbps'ye kadar bir veri iletim hızı elde edilir.

Phoenix Contact'ın yeni Quint Power güç kaynağı ile karakteristik değerler ve sinyal eşikleri gibi parametreler bu arayüzü kullanarak hızlı ve kolay bir şekilde konfigüre edilebilir. Gerilim ayarı için kullanılan ön taraftaki butonlar yazılım aracılığıyla devre dışı bırakılabilir; bu da istenmeden yapılan müdahaleleri veya butonun hatalı kullanılmasını önler. Yapılandırılmış parametreler diğer cihazlara kolayca aktarılabilir. İletişim teknolojisi temassız olduğundan ve dolayısıyla elektriksel olarak izole edildiğinden olası ESD hataları önemli ölçüde azaltılır. İstenirse bu parametreler fabrikada ayarlanmış olarak ve orijinal ambalajı üzerinde belirtilerek tedarik edilebilir ve seri imalatta önemli zaman tasarrufu sağlar.



Fark Yaratan Özellikleri : 

 NFC ile parametrelendirilebilir. Yapılan konfigürasyon daha sonra kullanılmak üzere kaydedilebilir. Zamandan tasarruf sağlar.
 Belirlenen eşik değerlerinde kontak alınabilir, böylece sorun olmadan önce tedbir alınabilir.
 Yük durumu üzerindeki bar-grafiğinden > 50%, > 75%, > 100% izlenebilir.
 SFB (Sigorta attırma özelliği) sayesinde kısa devre olan hattın sigortasının hemen açtırılması ve böylece diğer sistemlerin kesintiye uğramadan çalışmaya devam etmesi.
 - 40°C 'de çalışmaya başlar ve 70°C' ye kadar çalışır. 
 Dahili olarak bulunan gazlı arestör yüksek aşırı gerilime karşı koruma sağlar.



Daha fazla bilgi için aşağıdaki videoları da izleyiniz.









Kerem Kökel 
Endüstriyel & Elektronik Ürün Grubu Yönetmeni
Phoenix Contact


Kaynak:


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar