elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

1.1 GWh Kapasiteli Batarya Sistemi Kurulacak!

Tesla şirketinin CEO'su Elon Musk, Avustralya’da şirketin 129 MWh’lık projesini gölgede bırakıp bu projeden kat ve kat büyük bir proje üzerinde çalıştığını duyurdu. Musk liderliğindeki şirket Kaliforniya'da PG & E ile beraber çalışarak 1.1 GWh'a kadar kapasiteli bir enerji depolama sistemini kuracak.



A- A+
04.07.2018 tarihli yazı 6091 kez okunmuştur.
Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük elektrik enerjisi şirketlerinden birisi olab PG & E, 16 milyondan fazla çalışanı ile Merkez ve Kuzey Kaliforniya'da bulunuyor. Enerji şirketi geçtiğimiz ayın sonunda,  Kaliforniya Kamu Hizmetleri Komisyonu'na dört adet enerji depolama projesi sundu. Bu projelerden üçü üçüncü taraflara ait olan sadece PG & E'nin elektrik şebekesine bağlanacak olan projeleri kapsıyor.

Dördüncü proje ise 182,5 MW lityum-iyon akü enerji sistemine sahip kamuya ait enerji depolama sistemi. PG & E'nin Moss İniş Merkezi'nde yer alacak ve Elon Musk’ın Tesla şirketi muazzam proje için bataryalarını geliştirecek.Elon Musk, geçtiğimiz yıl Avustralya'da dünyanın en büyük pillerini içeren 129 MWh’lık projesini küçük ölçekte bırakacak bu proje için çalışmalara başladı. Teslanın PG & E ile yapacağı bu proje 1,1 GWh'a kadar enerji depolayacak.
 

 
►İlginizi Çekebilir: Tesla Dev Bataryasını Devreye Aldı

Pil sisteminin sadece 4 saat içinde 182,5 MW'a kadar bir çıkış üretmesi bekleniyor. Rakamlara bakıldığında, 3000 Tesla Powerpack 2'den daha fazlasına eşdeğer olan 730 MWh'lik bir enerji kapasitesini temsil edecek bir sistem olacak. Ayrıca PG & E, depolama sisteminin kapasitesini 6 saatte  1,1 GWh' a kadar artırabiliceği öngörülüyor.

PG & E şirketi batarya sisteminin, yerel kapasite gereksinimlerini ele almak ve Kaliforniya Bağımsız Sistem İşletmecisi (CAISO) pazarlarına katılarak enerji ve yan hizmetler sağlamak amacıyla inşa edileceğini, projelerinin onaylanması halinde 2020 yılı sonuna kadar planlanan diğer projelerle birlikte devreye girmesinin planlandığını söyledi. Ayrıca şirket bu projenin Avustralya'da zaten başarılı olan Teslanın diğer projesine çarpıcı bir şekilde benzeyen bir hedef olduğunu ifade etti.

Kaynak:


Electrek

 
Reninnaz Demir Reninnaz Demir Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.