elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Flexbar - Gizli Led Aydınlatma

Gizli ışık kullanılarak yapılmak istenen aydınlatma tasarımlarında geçmişten bu yana kullanılan konvansiyonel teknikler, gerek aydınlatma sonuçları gerekse mimari tasarım özgürlüğünü kısıtlar seviyedeydi. Şimdi EAE firmasının çıkarmış olduğu “FLEXBAR Gizli Led Aydınlatma” ürünü tüm sınırlamaları ortadan kaldırıyor. Detaylar içeriğin devamında...



A- A+
29.09.2016 tarihli yazı 12290 kez okunmuştur.

FLEXBAR Nedir?

Ürünün luminans seviyesi, keskin ya da yuvarlak dönüş yeteneği, modüler kablolu özelliği ve sökülebilir, boşaltılabilir, kesilebilir kabiliyeti artık mimarların hayal ettikleri esnek ışığı ve aydınlatma tasarımlarını gerçekleştirmelerine imkan tanıyor. FLEXBAR ile tavanlarda ve duvarlarda gizli ışık bantları oluşturabilir, gergi tavan altında tasarruf yapabilir, ışık süpürgeliği, raf altı aydınlatması, dairesel aydınlatmalar, alçıpan ışık kanalları, esnek yapısı sayesinde mimarinin gereksinimi olan şık tasarımlar gerçekleştirebileceksiniz.
 

FLEXBAR Kullanım Avantajları




 

Katı ve sadece belirli bir formu olan geleneksel aydınlatma sistemlerinden sıkılmadınız mı?

Ya da istediğiniz esnek formu, ışık miktarından ve kullanım ömründen feragat ederek elde etmekten?



Artık Ledbar benzeri ürünlerin katı formuna, Şeritled’in az ömür  az lümen ve bakım zorluğuna ihtiyaç duymadan rahatlıklıkla kullanabileceğiniz bir ışık kaynağına sahipsiniz.



Flexbar, sayısız tasarıma ilham veren dinamik, adapte edilebilir, esnek ve ergonomik yapısı ile aydınlatmaya bakış açınızı değiştirmek için tasarlandı. Geleneksel sistemlerin aksine ışık kaynağını belirli bir forma sokmaz.

Modüler kablolu yapısı sayesinde sökülebilir, takılabilir veya boşaltılabilir. Modüllerin sayısını arttırıp azaltmak yolu ile lümen miktarı değiştirilebilir. Herhangi bir arıza durumunda modüller yenisi ile değiştirilebilir. LED ışık kaynağı ile uzun ömürlü, bakım gerektirmeyen, tasarruflu ve etkili aydınlatma sağlar. 2700K-3000K-4000K ışık rengi ve amber-kırmızı-yeşil – mavi ve RGB renk seçeneklerine sahiptir. DALI ve acil durum kiti opsiyonlarına sahiptir.




Özellikleri;

Bakımı kolay ve sürdürülebilir ihtiyaçlar için bükülebilir
► Kırmızı, Amber, 2700K, 3000K, 4000K ve Mavi renkte ışık imkanı
► 5W/m den 14W/m ye kadar kullanım seçenekleri
► Değiştirilebilir, sökülebilir, eklenebilir ve kesilebilir yapıda kullanım
► Alüminyum profil‘den yapılmış montaj tabanı
► Polikarbon gövde ve kapak. (Şeffaf ve Opal Kapak çeşitliliği)
► Dim edebilme çeşitliliği (DALI, 1-10V Analog)
► %80 CRI
► LM79 Test Raporu ve 50.000 h kullanım (LB70/30 koşullarına göre)
► Mac Adam Step 3
► Tavan Oyukları
► Gergi Tavanlar
► Duvar oyukları
► Eğrisel ya da Dairesel Oyukları
► Karşılama Masaları Gizli Vurgu Aydınlatmaları
► Raf Altı Aydınlatması
► Mağazalar, Oteller, Restoranlar, Kütüphaneler, Hastaneler, Ofisler, Rezidanslar için yeni tasarım imkanları
 

Tavan Oyuklarında Gizli Aydınlatma



Mimari aydınlatmada, mekanın vurgusunu yansıtabilmek için, tavan ve duvar oyuklarına Flexbar yerleştirebilirsiniz.

Göz kamaştırmadan ve ortamın ışık konforuna zenginlik sağlayan bazı Flexbar uygulama örnekleri
 

Gizli Tavan Flexbar Uygulama Notları;
 


Gizli tavanlarda Flexbar uygulaması için, uygulama yerlerinin metretül olarak uzunluk bilgisini edinmek yeterlidir. Geriye kalan sadece 40m-20m-15m-10m-5m’lik paketlerden kaç adet kullanacağınızı çıkarmak olacaktır. Daha uzun boylar ya da muhtemel ara boyların uygun sürücü seçiminin yapılmasını sağlamak için satış temsilcinizle temas kurunuz.

Not: Flexbar araboyları istenilen yerden kesilerek elde edilir.


 

Mağaza Rafları Alt Aydınlatması


Mağazaların raf altları ve ışığın saklanabileceği raflar FLEXBAR uygulama alanlarıdır. Gizli ışık tüm rafı aydınlatabileceği gibi ayrıca spotlar ile yapılacak vurgu ışığına da zemin hazırlayabilir.


Bu uygulamalarda sergilenen ürünler renk takibini önemli kılıyor ise yüksek renk geri verim değerine sahip FLEXBAR tiplerini opsiyonel olarak seçebilirsiniz. CRI >%90 modelleri renk tercihinin doğru yapılmasına olanak tanıyacaktır.
 

Flexbar Referans Kullanım Örnekleri;



Kaynak: