elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Endüstri 4.0 Konferansı |
IDC Türkiye

International Data Corporation'nun (IDC), Türkiye’de ilk defa düzenleyeceği “Endüstri 4.0” konferansı İstanbul Wyndham Grand Levent Hotel’de 12 Ekim’de gerçekleşecek. Bu etkinlikte, çok sayıda sektör temsilcisi kendi kurumları içerisindeki akıllı teknolojilerin kullanımıyla ilgili deneyimlerini paylaşacak. Üretim sektöründeki en son küresel trendlerin tartışılacağı bu etkinlik aynı zamanda Türkiye’deki endüstrinin geleceğine dair derinlemesine analizlerin yapılacağı ideal bir platform olma özelliği taşıyor.



A- A+
07.10.2016 tarihli yazı 8606 kez okunmuştur.
Üretim sektöründeki en son küresel trendlerin tartışılacağı bu etkinlik aynı zamanda Türkiye’deki endüstrinin geleceğine dair derinlemesine analizlerin yapılacağı ideal bir platform olma özelliği taşıyor.

IDC Türkiye Ülke Müdürü Nevin Çizmecioğulları etkinliğin önemini kısaca şöyle özetliyor:


“ Dijital Dönüşüm ve Endüstri 4.0 kavramları medyada her geçen gün daha popüler hale gelmeye başladı. IDC, dördüncü sanayi devrimini ‘gömülü’ sistemlerden, siber-fiziki sistemlere geçen bir teknolojik evrim olarak nitelendirirken bu iki kavram da birbiriyle yakından ilişkili. Bu süreç üretim değer zincirlerini ve iş modellerini radikal bir şekilde dönüştürecek ancak bu devrimin temel ilkelerini anlayabilmek için öncelikle dijital dönüşümün rolünü iyice anlamamız gerekiyor. Dördüncü sanayi devriminin, üretim sektöründe çoktan başladığına şüphe yok ancak diğer sektörlerde de dijital bir dönüşüm söz konusu ve oralardan çıkarılabilecek çok değerli dersler var.”
 



IDC’nin düzenleyeceği “Endüstri 4.0” konferansı, bu dersler ışığında 3. Platform teknolojilerinin, üretim sektörünün dördüncü sanayi devriminin potansiyelini en üst seviyeye çıkarmasına nasıl yardımcı olduğunu ele alacak. Bu etkinlik, gelişmiş robot teknolojilerinin, nesnelerin internetinin, 3D yazıcıların, bilişsel sistemlerin, sanal ve arttırılmış gerçeklik gibi kavramların daha ‘bağlı’ ve otomize üretim sistemlerine entegrasyonunun ‘yeni sanayinin’ temel taşı olacağını bizlere bir kez daha gösterecek.



Dördüncü sanayi devriminin başını, inanılmaz bir hızda gelişen bilgi teknolojilerinin gelişimi ve bunların üretim sektörüne hızlı adaptasyonu çekse de IDC,Endüstri 4.0 konseptinden ilham alan başarılı strateji ve projeleri sunmayı, bu konuya ilgi çekmeyi ve geleceğin akıllı fabrikalarının köşetaşı olacak yeni bilgi teknolojilerine yatırımı teşvik etmeyi amaçlıyor. IDC, İstanbul’da düzenleyeceği ‘Endüstri 4.0’ etkinliğinde en son dikey teknolojilerin ele alınmasını sağlamak için bu etkinlik kapsamında, General Electric, Koç Sistem, Checkpoint, Fortinet, Ixia, Nutanix, Simplivity, İstanbul Pazarlama, Panasonic ve Itelligence gibi sektörün önde gelen tedarikçileri ve kanalları ile işbirliğinin yanısıra, etkinlikte, İTÜ ARI Teknokent, TÜBİSAD ve Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri ile de stratejik partnerlik gerçekleştirmştir.



IDC Endüstri 4.0 etkinliğinin en önemli anlarından birisi de BİT liderliklerini daha da güçlendirmenin peşinde olan kurumların, bu çabalarını taçlandırmak için yapılacak ödül töreni olacak. Çok sayıda dikey pazarda yer alan bu kuruluşlar başarılı projelerini ve ekiplerini ödüllendirmek için IDC’ye başvurdular. Bağımsız bir juri tarafından değerlendirilip seçilecek olan projelere ait ödüller etkinlik gününde sahiplerini bulacak.
 

IDC etkinlikleri hakkında daha fazlası ve iş ortaklıkları fırsatları hakkında detaylı bilgi için IDC Türkiye ofisinden Onur Hamitoğlu ile iletişime geçebilirsiniz. ohamitoglu@idc.com


 

IDC Hakkında


International Data Corporation (IDC), bilgi teknolojileri telekomünikasyon ve tüketici teknolojileri alanlarında pazar araştırması ve danışmanlık hizmetleri sunan ve etkinlikler düzenleyen bir numaralı küresel oyuncudur. IDC, BT profesyonellerinin, şirket yöneticilerinin ve yatırımcıların teknoloji satın alırken ve iş stratejilerini belirlerken gerçeklere dayalı kararlar almalarını sağlar. 110’dan fazla ülkede 1100’den fazla IDC analisti ile teknoloji, sektör fırsatları ve trendleri konusunda küresel, bölgesel ve yerel uzmanlık sunar. 50 yılı aşkın bir süredir IDC, stratejik bilgiler sunarak müşterilerinin iş hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmaktadır. IDC, bilgi teknolojileri, basın, araştırma ve etkinlik düzenleme alanında dünyanın lider kuruluşu olan IDG’nin bir yan şirketidir.  

Kaynak: