elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yürürken Enerji Üretin |
Smart Shoes

Araştırmacalar, artık günlük yapılan sıradan işlerde bile enerji üretimi çalışmaları yapıyor. Son dönemde bunlardan en öne çıkanı ise yürürken enerji elde etmek. Aslında yürürken enerji üreten ayakkabı çalışmaları yeni değil. Ancak Alman araştırmacılar daha farklı bir yaklaşımla üretilen enerjide artış yaşanmasını sağlamış. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
25.01.2015 tarihli yazı 11956 kez okunmuştur.
Enerji üreten ayakkabı çalışmalarında genel olarak ayakkabının topuğu yere temas ettiğinde, piezoelektrik etki ile enerji üretiliyor. Tabi bu enerji, sadece topuğun yere temasında üretildiği için az miktarlarda oluyordu. Alman araştırmacılar, tüm yürüme işlemi süresince enerji üretebilen konsept geliştirmiş.
 

 


Yeni ayakkabı tasarımı, hem topuk yere temas ettiğinde hem de ayak salınım yaparken enerji üretebiliyor. Topuğun yerle teması sırasında şok toplayıcı yonga, salınım sırasında ise salınım toplayıcı yonga görev alarak, diğer tasarımlara göre daha verimli yürüme işlemi gerçekleştiriliyor.
 

 
►İlginizi Çekebilir: Giyilebilir SIM Kartlar Geliyor!


Bu ayakkabı her ne kadar daha verimli olsa da üretilen enerji halen akıllı telefon şarjı için yeterli değil. Ancak sensörlerde kullanılabilecek seviyede. Örneğin; sağlıklı bir yaşam için günde ne kadar mesafe yüründüğü veya gidilecek yolun rotası çizilebilecek düzeyde.



Kaynak:

►BBC


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.