elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yeni Nesil VRF Sistemleri ile Hep Bir Adım Önde

Havalandırma ürünlerinde Avrupa pazar lideri olan Systemair, Variable Refrigerant Flow (VRF) teknolojisini kullanarak iklimlendirmede benzersiz ve yenilikçi çözümler üretiyor. Yeni nesil V8 Serisi VRF sistemleri sayesinde verimlilik ve sürdürülebilirlik konularında kapsamlı bir enerji verimliliği sağlayan Systemair, bu sayede binaların konfor seviyelerini artırmada öncü rol üstleniyor.



A- A+
05.10.2023 tarihli yazı 1077 kez okunmuştur.
Günümüzde Heating, Ventilation and Air Conditioning (HVAC) sistemleri, binaların enerji verimliliğini sağlamak için hayati önem taşırken geleneksel iklimlendirme sistemlerinin belirli sınırlamaları, kullanıcı ihtiyaçlarının ve çevresel koşulların değişkenliği karşısında yetersiz kalabiliyor. Bu noktada Systemair VRF sistemleri, çoklu iç ünite ve dış ünite kombinasyonlarından oluşan bir yapıyla esnek bir çözüm sunarak daha fazla kontrol, tasarruf ve konfor sağlama potansiyeli yaratıyor. Değişken debiye sahip bir soğutucu gaz kullanarak çalışan VRF sistemleri, her bir iç ünitenin bağımsız olarak ısıtma veya soğutma yapmasını sağlıyor. Böylelikle farklı alanların kendine özgü iklimlendirme ihtiyaçlarına özelleştirilmiş çözüm üretiyor.
 

Hedefleri doğrultusunda yeni teknolojileri ürün gamına eklemeye devam ediyor


Soğutma sistemlerinde pazar paylarını artırmayı hedeflediklerini belirten Systemair Türkiye Satış ve Servisten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serkan Gündüz, “Systemair olarak uzun yıllardır klima santrali alanında olan liderliğimizi soğutma sistemlerine de taşımayı hedefliyoruz. Geçtiğimiz dönem yeniden yapılandırmaya başladığımız bayi ağımız bugün Ankara’dan Gaziantep’e, İstanbul’dan Kuzey Kıbrıs’a uzanan geniş bir bölgeyi kapsıyor. Yeni satış organizasyonumuzla birlikte hedeflerimizi her yıl katlayarak VRF sistemlerinde pazar payımızı büyütmeyi amaçlıyoruz. Bu çerçevede ürün gamımıza yeni teknolojiler eklemeye devam ediyoruz” dedi.


 

Sürdürülebilir ve yüksek verimli VRF çözümleri sunuyor


Enerji verimliliği konusunun günümüzde giderek artan bir öneme sahip olduğunu ifade eden Gündüz, “Yeni nesil V8 Serisi VRF sistemlerimiz gereksiz enerji tüketimini minimize ederken aynı zamanda yüksek verimlilik seviyelerine olanak tanıyor. Bu da Systemair olarak çevresel açıdan daha sürdürülebilir bir seçenek sunmamıza yardımcı oluyor.V8 serisinde tüm elektronik bileşenler özel olarak tasarlanmış mikro kanallı soğutucu sayesinde 10 kat daha verimli soğutuluyor ve bu da sistemin kararlı çalışmasını sağlıyor” ifadelerini kullandı.
 

Güçlü teknolojisi sayesinde sistemin verimliliğini artırarak kurulum maliyetlerini düşürüyor


Yeni nesil Systemair V8 Serisi VRF sistemlerinin sahip olduğu iletişim çipi Hyperlink’in yanlış bağlantıyı neredeyse imkansız hale getirdiğine dikkat çeken Gündüz, sözlerine şöyle devam etti: “İç ünitede bir sorun gerçekleştiğinde, arızalı iç ünite ek bir iletişim kablosuyla basitçe dış üniteye bağlanabiliyor. Bu sayede iç ünite arızası durumunda tüm sistemin kontrolünü gerektirmeden müdahaleyi ve bakımı uygun hale getiriyor. Sistem bunun yanı sıra güç kesintisi esnasında normal çalışmasını etkilemeden iletişim kabloları aracılığıyla güç kaynağı sağlayabiliyor. Bu yeni teknolojisi sayesinde verimliliğini artırdığımız sistemin kurulum maliyetlerini düşürecek şekilde yeniden dizayn edip pazara sunuyoruz. Teknolojik gelişmeleri güçlü mühendislik altyapımız ile birleştirerek oluşturduğumuz fark, bizi hep bir adım önde tutuyor.”

Systemair Türkiye, yeni nesil V8 Serisi VRF sistemlerini 25-28 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ISK-SODEX ISTANBUL fuarında ilk defa müşterileri ile buluşturacak.

www.systemair.com/tr-tr
 

Systemair ve Systemair Türkiye Hakkında:


Gerald Engström tarafından 1974 yılında İsveç’te kurulan global iklimlendirme devi Systemair, dünya çapında başta klima santralleri olmak üzere fanlar, hava dağıtım ekipmanları, hava perdeleri ve soğutma ürünleri alanında üretim yapmaktadır. Avrupa, Kuzey Amerika, Ortadoğu, Asya, Avusturalya ve Afrika olmak üzere toplam 52 ülkede faaliyet gösteren Systemair’in 29 fabrikası bulunup küresel çapta yaklaşık 6 bin 600 kişiye istihdam sağlamaktadır. Global iklimlendirme devi Systemair, ismini faaliyet alanı olan Havalandırma, Soğutma ve Klima kelimelerinden alan Türk firma HSK’nin yüzde 90 hissesini 2012 yılında satın alarak şirket tarihinin en önemli yatırımlarından birini gerçekleştirdi. Fabrikalar, alışveriş merkezleri, havalimanları, şehir hastaneleri, eğitim kurumları endüstriyel tesisler gibi dev projelerin iklimlendirmesini sağlayan Systemair Türkiye, klima santralleri sektöründe Türkiye pazarını domine etmektedir. Ürünlerini 25’ten fazla ülkeye ihraç eden Systemair Türkiye, aynı zamanda şirketin global arenada 9 teknik merkezinden biri olarak yeniliklere öncülük etmektedir. Özellikle de son zamanlarda veri merkezi soğutması çözümlemeleriyle küresel çapta adından söz ettiren Systemair, yaptığı ar-ge yatırımlarıyla dünyadaki veri merkezi soğutma çözümlerine yeni bir soluk getirmeyi hedeflemektedir. Bu hedef doğrultusunda Systemair Türkiye, fabrikası bünyesinde hayata geçirdiği Veri Merkezi Test Laboratuvarı 365 Performance Center ile Avrupa’nın en yüksek kapasiteli veri merkezi test laboratuvarına sahiplik etmektedir... Systemair Türkiye’nin, Dilovası Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde 2018 yılında yaklaşık 28 bin metrekare alan üzerinde kurduğu fabrikası, Türkiye’nin “Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik” anlamına gelen LEED Gold Sertifikası’na sahip ilk klima santrali fabrikası unvanına sahiptir. Temel misyonu “mekânların iç hava kalitesini artırıp insanlara temiz hava sağlamak.


Kaynak: