elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Türkiye’de elektrikli araç şarj üniteleri kurulacak!

Türkiye’de elektrikli araç şarj üniteleri, akaryakıt istasyonlarında hizmete başlayacak. Elektrikli araç sahipleri, akaryakıt istasyonlarında araçlarını şarj edebilecek. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
29.05.2018 tarihli yazı 8384 kez okunmuştur.
Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası Başkanı Fesih Aktaş, elektrikli araç şarj ünitelerine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Aktaş, elektrikli araç şarj ünitelerinin akaryakıt istasyonlarında hizmete gireceğini duyurdu. Böylelikle tüketiciler, elektrikli araçlarını akaryakıt istasyonlarında şarj edebilecek.
 

6000 Elektrikli Şarj İstasyonu Kurulacak

Yeni nesil istasyonlarda bulunacak ünitelerin, araçların batarya özelliğine bağlı olarak, elektrikli araçları 45-50 dakika gibi bir sürede tam şarj edebileceği belirtiliyor. Sürücülerin bu süre zarfında istasyon içinde vakit geçirebilmeleri için çeşitli planlamalar da mevcut. Öncelikle sürücülere sınırsız internet erişiminin sunulması hedefleniyor. Ayrıca istasyonlar içinde kurulacak olan enerji marketler ve kafeler ile sürücüler ihtiyaçlarını karşılayabilecekler.
 


►İlginizi ÇekebilirEnerji Liseleri Açılıyor!

Aktaş yaptığı açıklamada: “İstasyon tanımını değiştirmek ve bu işi fosil yakıttan kurtarmak istiyoruz. Çünkü fosil yakıtlar 10 yıllık dilimden sonra yerini diğer enerji türlerine bırakacak. CNG mesela şu anda ağır taşıtlarda kullanılmaya başlandı. İstanbul’dan Akdeniz’e kadar olan güzergahta 300- 350 km’lik aralıklarla kuruluyor. Kooperatif şeklinde toplandığınızda kendi içinizde enerji üretip satabiliyorsunuz. LPG nasıl benzin pazarını büyük oranda eline geçirdiyse, LPG pazarının yüzde 50’sinin de şarja döneceğini öngörüyoruz. LPG’yi kullanan kesim ucuzu tercih eden kesim ve bunlar şarjı tercih edecektir” dedi.
 
►İlginizi ÇekebilirGüneş Enerjili Römork Geliştirildi

6 milyar dolarlık bir yatırım planıyla, 5 yıl içerisinde 5-6 bin adet istasyonun hizmete başlaması hedefleniyor. Yeni nesil istasyonlarda, 8-9 bin kişinin istihdam edileceği de belirtiliyor.

Geçtiğimiz günlerde Tesla CEO’su Elon Musk, Tesla model elektrikli araçların 2019 yılının başlarında Türkiye’de resmi olarak satılacağını duyurmuştu. Daha fazla ürün yelpazesi ile ülkemizde de elektrikli araç kullanımında önemli bir artış yaşanması bekleniyor.

 


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.