elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Masaüstü Robotu Plen

Kişiselleştirilebilen insansı robotlar hayatımızın merkezine yerleşmeye devam ediyor. Peki masaüstünüzde sizi eğlendirebilen bir robot arkadaşınız olmasını ister miydiniz?



A- A+
27.11.2015 tarihli yazı 6586 kez okunmuştur.
Japonya merkezli Akazavaco isimli şirket tarafından imal edilen Plen, neredeyse bardak büyüklüğünde bir masaüstü eğlence robotu. Plen, üzerinde bulunan 18 adet motoru ve mikroişlemcisi sayesinde dans edebiliyor, küçük bir topu tekmeleyebiliyor, paten ve kaykay kullanabiliyor.
 



►İlginizi Çekebilir: Google Robot Ordusu


Önceden programlanmış yüzlerce hareketiyle birlikte satılan Plen, akıllı telefon üzerinden kontrol edilebiliyor. Ayrıca sıradan hareketlerden sıkıldığınızda ister akıllı telefondaki ekran çubuğuyla ister ekstra kod yükleyerek yeni hareketler ekleyebiliyorsunuz. Açık kaynak kodlu yazılıma sahip olması sayesinde Plen’in hareket yeteneğini artırılabiliyor. Böylelikle Plen, masanızın üzerinde sizin için çok eğlenceli bir arkadaş olabiliyor.
 


Masaüstü robotu Plen, 23 cm uzunluğunda ve 700 gram ağırlığında. Üzerinde USB portu bulunan robotta haberleşme arayüzü olarak bluetooth bağlantı kullanılmış. 32 bit, 33 MHz’lik ARM7 işlemcisi bulunan robotun pil ömrü ise maksimum 25 dakika.



Kaynak:

►Plen
 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.