elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Katlanabilir Akıllı Bisiklet |
Gi FlyBike

Kentsel ulaşımda trafik karmaşasının önüne geçebilmek için farklı bisiklet modelleri tasarlanıyor. Arjantinli bir ekip inovatif bir yaklaşımla katlanabilir elektrikli bisiklet geliştirdi. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
24.12.2015 tarihli yazı 7209 kez okunmuştur.
Artan nüfusun beraberinde getirdiği kentsel trafik sorunun önüne geçebilmenin en kolay yollarından biri olarak bisikletle yolculuk etmek gösteriliyor. Ancak günümüzdeki birçok bisiklet tasarımı ergonomik açıdan yetersiz olduğu için kullanıcılar tarafından pek cazip görülmüyor. Arjantinli bir ekip tarafından geliştirilen Gi FlyBike isimli bisiklet, kendi alanında devrim yaratabilecek özelliklere sahip.
 



►İlginizi Çekebilir: Bisiklet Tekerleği ile Enerjinizi Depolayın

 
İlk görünüşte sıradan bisikletlerden farksız gibi görünen Gi FlyBike, 17 kg ağırlığında ve gövdesindeki bir tuşa basılı tutulduğunda 1 saniye gibi kısa sürede ikiye katlanarak kolaylıkla taşınabiliyor. Ayrıca patlamayan lastikleri sayesinde ulaşım sırasında kullanıcılarına büyük kolaylık sağlıyor. Gi FlyBike, tekerlek motor olarak da adlandırılan 250 Watt, 36 Volt’luk hub motora sahip. Elektrikli bisiklet, 25 km azami hız yapabiliyor ve tek şarjla 60 kilometre yol gidebiliyor.
 



►İlginizi Çekebilir: SAMSUNG Smart Bike | Akıllı Bisiklet


Gi FlyBike’ı farklı kılan bir diğer özelliği ise tamamen çevre dostu olması. Bisiklet %100 geri dönüşüm ürünleriyle üretilmiş ve iskeletinde uçaklarda kullanılan alüminyum alaşımı kullanılmış. Tasarımında telefon yeri dahi düşünülen bisiklette USB bağlantı ile telefon şarj edilebiliyor ve sürüş esnasında telefonun navigasyon özelliği rahatlıkla kullanılabiliyor. İndiegogo üzerinden fon desteği toplanarak gerçekleştirilen bu projede Gi FlyBike, 2290$ ön sipariş fiyatıyla satışa sunuldu.
 


Kaynak:

►indiegogo
Burak Kesayak Burak Kesayak Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.