elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Kaliforniya Nükleer Santrallerini Kapatıyor!

ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki nükleer santrallerin yeni çevre koruma yasaları kapsamında kapatılacağı duyuruldu. Kaliforniya'da yeni bir nükleer santralin kurulması yasaklandı ve mevcut nükleer santrallerin 2025 yılına kadar kapatılması planlandı.Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
13.07.2016 tarihli yazı 9943 kez okunmuştur.
Nükleer santraller, elektrik enerjisi üretimine sağladıkları katkının yanı sıra çevreye verdikleri zarar nedeniyle büyük bir tartışma konusu. Nükleer santrali bulunan bir kısım ülkeler bunları kapatma planı yaparken, diğer kısım ilk santralini kurma veya bu santrallere bir yenisini daha ekleme planlaması yapmakta. Tüm bu tartışmalar sürerken dünyanın en büyük ekonomilerinden ABD, bilişim endüstrisine öncülük eden ve enerji ihtiyacı bir hayli yüksek olan Kaliforniya eyaletinde bulunan nükleer santrallerini kapatma kararı aldı.
 


►İlginizi Çekebilir: Nükleer Enerji Dosyası | 1. Bölüm

ABD’de geçtiğimiz günlerde yeniden düzenlenen çevre koruma yasaları, enerji alanında da yenilikler getirerek yenilenebilir enerjinin ön plana çıkarılması sağlandı. Bu düzenlemede nükleer enerji, yenilenebilir enerji kapsamına alınmadı. Yeni yasa çevrçevesinde, çevre kirliliği ile mücadele eden Kaliforniya eyaletinde yeni bir nükleer santral kurulmaması ve nükleer santrallerin 2025 yılına kadar kademeli bir şekilde kapatılması kararı alındı.
 

Eyalette bulunan Diablo Canyon Nükleer Santrali, 18000 MWh’lik üretimiyle elektrik enerjisi ihtiyacının karşılanmasında söz sahibiydi. Santral sahibi Pasicif Gas and Electric şirketi, nükleer santrallerin kapatılmasıyla doğacak olan enerji açığının güneş ve rüzgar enerjisi projelerine yöneleceklerini belirtiyor. Özellikle ev ve işyerlerine güneş panellerinin kurulması ve yeni rüzgar santrallerinin kurulmasıyla yenilenebilir enerjinin bu açığı kapatacağı ön görülüyor.

 
Sizlerin nükleer enerji hakkındaki düşünceleriniz nedir? Ülkemizdeki nükleer enerji planlaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz!



Kaynak:

npr.org


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.