elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Kağıt Atıklar İçin Geri Dönüşüm Yapan Makine |
PaperLab

Ofislerde çoğu zaman gereksiz yere harcanan kağıtları geri dönüşüm ile yeni bir kağıda dönüştürebilmek için EPSON firması PaperLab isimli bir makine geliştirdi. Kurumsal şirketlerin kendi bünyesinde geri dönüşümü olanaklı kılan PaparLab'ın ayrıntıları haberimizde.



A- A+
10.12.2015 tarihli yazı 14262 kez okunmuştur.
Japonya merkezli EPSON (Electronic Printer SON) firması, ufak kuruluşların dahi kendi bünyesinde geri dönüşüm yapabilmelerini sağlayacak PaperLab isimli atık kağıtlar için geri dönüşüm makinesi geliştirdi. Özellikle ofislerde harcanan kağıtların sayısı düşünüldüğünde hem ekolojik hem ekonomik açıdan önemli bir adım sayılabilir.
 



►İlginizi Çekebilir: Geri Dönüşüm ve Türkiye'deki Durumu


Devasa geri dönüşüm merkezleri için kağıt toplama sırasında çevreye salınan egzoz gazları ile kağıtların geri dönüşümü sırasında harcanan su ve karbondioksit hesaba katıldığında aslında bu yöntemin ekolojik açıdan çok da faydalı olmadığı sonucuna ulaşılabilir. PaperLab ise geri dönüşüm sırasında su kullanmaması ile bir adım daha öne geçiyor.
 



►İlginizi Çekebilir: 


PaperLab hem A4 hem A3 boyutlarında geri dönüşüm sağlayabiliyor. Ayrıca dakikada 14 adet A4 kağıt üretebilen makine, 10 saatlik bir mesaide kesintisiz olarak çalıştığında 8400 adet kağıt üretebiliyor. PaperLab, 10 Aralık’ta Tokyo’da başlayan olan Eco-Products fuarında gösterime girdi. 2016 yılının ilk aylarında ise öncelikli olarak Japonya’da kullanıma başlanması hedefleniyor.
 

Kaynak:

►Geek

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.