elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Kablosuz İletişimde Dubleks Veri Spektrumu Teknolojisi

Cep telefonları, internet gibi kablosuz cihazlar artık günümüzün olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Kablosuz iletişimdeki yeni dubleks veri spektrumu teknolojisi dünya üzerinde genel bir ağ kurabilecek, veri aktarım hızı ve kapasitesini artırabilecek, güç tüketimini azaltabilecek. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
06.08.2015 tarihli yazı 9187 kez okunmuştur.
Günümüz kablosuz iletişim cihazları, radyo frekans spektrumunu olması gerekenden iki kat daha fazla kullanıyor. Bristol Üniversitesi araştırmacıları bunu değiştirebilmek için aynı kanal üzerinden hem sinyal yollayıp hem sinyal alan ve bunu yaparken kendi iletimini bozmayan yeni bir iletişim tekniği geliştirdi.
 


 

             
Tasarlanan dubleks veri spektrumu prototipi, iletişimde oluşan parazitleri 100 milyon etken üzerinde baskılayıcı özelliğe sahip. Bu sayede telefon ve tabletler için uyumlu bir teknoloji.



Dubleks veri spektrumu beraberinde bir çok yeniliği getirecek. Bu teknoloji ile cep telefonu hızları ve veri kapasiteleri artırılabilecek. Ayrıca wi-fi erişim noktası menzilide 2’ye katlanarak, veri aktarım oranlarında da artma sağlanabilecek. Bu yenilikler sayesinde baz istasyonu sayısında azalma ile hem daha çevreci hem daha verimli bir iletişim kurulabilecek.
 


 


Performans ve verime ek olarak bu teknoloji ile mobil bantlar konusunda da gelişmeler yaşanması bekleniyor. Dünyada farklı farklı mobil bantlar bulunduğu için telsiz teknolojisine sahip telefon gibi aygıtlar bölge değişimlerinde çalışamayabiliyor. Ancak bu yeni teknoloji sayesinde kurulabilecek tek bir mobil bant ile bu çalışmama sorununun da önüne geçilebilecek.




Kaynak:

►phys.org
 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.