elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Jim Parsons ile Intel 3D Kamera Teknolojisi |
RealSense

Intel'in gelecekte geliştirilecek dizüstü ve tabletler için oluşturduğu son yenilik geçtiğimiz aylarda tanıtılan hareket ve derinlik algılayabilen 3D Web kameralar oldu. Şirketin, sanal dünyayı gerçek dünyayla arasındaki farkı kapatma hedefiyle yola çıktığı ürünün reklam yüzü Big Bang Theory dizisinde Sheldon Cooper karakteriyle tanıdığımız Jim Parsons oldu. Detaylar haberimizde.



A- A+
27.02.2015 tarihli yazı 8954 kez okunmuştur.
Intel'in Real Sense adını verdiği 3D Kamera teknolojisi hareketi algılayabiliyor, duyguları takip edebiliyor ve bir çocuğun okuma alışkanlıklarını izleyebiliyor.



Real Sense teknolojisi ile bilgisayarlar insanları daha iyi anlıyor. Ayrıca ürün, 3D oyunlara yeni bir boyut kazandırıyor. Görüntülü konuşma, tele-konferans gibi uygulamaların da daha ilginç bir hale geleceği kesin görünüyor.

Bu teknoloji 2015'in ikinci yarısından itibaren dizüstü ve Ultrabook modellerine eklenmeye başlanacak. Ayrıca Creative markasının Senz3D web kamera ürününde bu teknolojiye rastlıyoruz.



 
 
Intel Real Sense'in reklam filminde oynayan Jim Parsons, ürünü şöyle tanımlıyor:

"Bu teknolojiyle oyun oynadığımda gerçekten büyülendim. Bu teknoloji çok doğal ve bu doğallık heyecan verici. Aynı zamana biraz da ürkütücü. 3D tarama teknolojisi için olduğu gibi, odaklanmam gereken tek şey başımı bir pozisyonda tutmak ve sağa sola hareket ettirmek oldu. Çok uzun sürmedi ve çok fazla çaba da harcamam gerekmedi. Bir baktım ki oradayım. Bir tıklamada, yüzümün dijital versiyonu bu avatara yerleştirildi. Pek video oyunları oynamıyorum, ama oynadığımda kendi video oyunumda yer alabilirim. O kadar eğlenceli ki yıllardır dokunmatik ekranlar kullanıyoruz, ama bu hiçbir şeye dokunmuyorken bile daha fazla basınç uyguluyormuş gibi hissettim. Etkisi, dokunmatik ekranın etkisinden daha derin."



Ömründe bilgisayarların neler yaptığını görmeyi umuyorsunuz? sorusuna ise Parson'un cevabı şöyle oluyor:

"İnsanların daha iyi yaşamasına yardımcı olduklarını görmek istiyorum. Fiziksel, duygusal ya da zihinsel bir engeli olan herkese yardımcı olduklarını görmek istiyorum. O noktaya doğru çok hızlı ilerlediğimizi hissediyorum. Tam olarak nasıl olduğunu anlamıyorum, ama en azından bunu hissedebiliyorsunuz ve bu teknolojinin çok güzel bir kullanımı. Bu insanlık için harika bir şey, Kara Cuma’da gidip yalnızca harcamaya ve tüketime odaklı yaşamamızdan çok daha fazlasını yapıyor!"

Intel'in Jim Parson'lu reklam filmini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz. 





Kaynak:

►Intel

Ozan Büyük Ozan Büyük Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.