elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Google Otomasyon Firması Nest'i Satın Aldı

Nest firmasının uygulamaları, Apple kullanıcıları tarafından sevilerek kullanılırken birçok kişiyi şaşırtacak bir satın alma haberi geldi. Google, 3.2 Milyar dolarlık bir fiyat ile ev dekorasyonuna yönelik otomasyon ürünleri üreticisi Nest'i satın aldı. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
15.01.2014 tarihli yazı 8493 kez okunmuştur.
Teknoloji devi Google, bir başka satın alma haberi ile tekrar karşımızda. Robot firması Boston Dynamics'in satın alınmasından sonra şimdi de dünyanın ilk akıllı termostat üreticisi olan Nest firması da Google tarafından satın alındı. 

Bundan böyle tüm üretimlerini Google adına gerçekleştirecek olan Nest firmasının değeri birkaç yıl öncesine kadar 2 milyar dolar olarak görülüyordu. Google ise Nest'in tamamını 3.2 milyar dolar gibi bir rakam ile satın aldı ve her iki taraf da bu durumu resmi olarak doğruladı. 

 


 
► İlginizi Çekebilir: Google Boston Dynamics'i Satın Aldı


Nest firması ise akıllara ilk olarak öğrenen akıllı termostat ile kazındı. Daha sonrasında ise firma duman dedektörü gibi tasarımlar ile evlere yönelik otomasyon ürünlerini genişletti.

Firmanın kurucu isimleri ise 
Tony Fadell ve Matt Rogers. İki isim de zamanında iPod üretim takımının eski üyeleri ve ilk ürettikleri termostatın, Apple mağazalarında satılma sebebinin bu olduğunu düşünüyor birçok kişi.

Nest’in ilk yatırımcısı Rob Coneybeer aynı zamanda Shasta Ventures’ın kurucusu ve Coneybeer ile Nest firması, donanım dünyasındaki gelişmeleri daha yakından takip etme imkanı bulmuştur.
 

Nest firmasına yatırımda bulunanlar arasında Rob Coneybeer dışında Google Ventures ve Kleiner Perkins de bulunuyor. Yapılan açıklamalarda ise Nest, kendi kimliği altında üretim faaliyetine devam edecek ancak tüm bu faaliyetler Google'a kazandırılmış olacak. Satışın tamamlanması için ise yasal belge onaylarının birkaç ay içinde tamamlanması düşünülüyor. 

Tony Fadell'in açıklamalarına göre Motorola'nın aksine Nest firması bağımsız olarak ama Google'a bağlı bir şekilde çalışmalarına devam edecek. Fadell'e göre bu değişim firma için yepyeni bir vizyon getirisi demek ve bu değişimle teknolojileri daha hızlı ilerleyebilecek. 

 

 
 


Yapılan bir diğer açıklama ise Nest firmasının iOS kullanıcıları için destek vermeye devam edeceği yönünde. Android için de eklentiler sağlayacak olan firmanın, iOS desteğini belirli bir süreden sonra kaldıracağı yönünde söylentiler de dolaşıyor. Gelişmeleri ise zaman gösterecek.
 



Kaynak: 

► Nest 
► TechCrunch 
► Engadget


Hızır İlyas Seçen Hızır İlyas Seçen Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.