elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Google Nükleer Füzyon Algoritması Geliştiriyor

Teknoloji devi olan Google, geleceğin sürdürülebilir enerji kaynağı olarak gösterilen nükleer füzyona yönelik yeni bir proje geliştiriyor. Ticarileştirilmesi amaçlanan bu projede, yeni bir algoritma, enerji kaybında yüzde 50 azalma sağlıyor.



A- A+
27.07.2017 tarihli yazı 8561 kez okunmuştur.
Tüm Dünya’ya güç verebilecek potansiyelde olan nükleer füzyon, sera gazı emisyonuna neden olmaması, sınırsız bir enerji kaynağı olması ve kirlilik oluşturmaması, sadece Hidrojen kullanılarak elektrik enerjisi üretilebiliyor olması nedeniyle geleceğin enerji kaynağı olarak gösteriler. Google, geçtiğimiz günlerde nükleer füzyon teknolojisini ticarileştirmek amacıyla piyasaya atıldı ve California merkezli füzyon şirketi Tri Alpha Energy ortaklık kurdu. Bu ortaklık ile Google, plazmayı optimize eden yeni bir bilgisayar algoritması geliştiriyor.
 

Fizikçiler, füzyonu (Hidrojen çekirdeklerinin helyuma dönüştürülmesi) kontrol etmek için 1950'lerden beri çalışıyorlar. Reaksiyonlarından daha fazla enerji elde etmenin ana anahtarının, hidrojen plazmalarını yeterince uzun süre hapsetmek olduğu belirtiliyor ve bu optimum nokta “başabaş noktası” olarak tanımlanıyor.

Deneysel testler, Fransa'daki Iter projesini, Almanya'daki Wendelstein 7-X (W7X) yıldız stoğu ve Birleşik Krallık'taki Tokamak ST40 reaktörünü içeriyor. Kanada şirketi olan General Fusion da nükleer füzyon teknolojisi geliştirmeye çalışıyor.

 

Optometrist Algoritması, enerji kaybı oranında yüzde 50'lik bir azalma, iyon sıcaklığı ve toplam plazma enerjisinde bir artış sağladı. Google, başabaş noktası için geliştirdiği algoritmayı ticarileştirmeyi başarabilirse nükleer füzyon çalışmalarında önemli bir gelişme yaşanacak.

Kaynak:


inhabitat
 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.