elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dünyanın En Verimli Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali Samsun'a Kuruluyor

Sanayi devi SIEMENS, gaz santrallerindeki verimlilik rekorunu Samsun’da kıracak. Samsun'daki Cengiz Enerjiye ait olan 600 MW’lık doğalgaz kombine enerji çevrim santralinde kullanılacak olan SGT5-8000H türbini sayesinde %61’lik verimlilik ile gaz türbinleri alanında dünya verimlilik rekoru kırılacak.



A- A+
21.06.2014 tarihli yazı 13336 kez okunmuştur.
1914 yılında Türkiye’nin ilk enerji projesini hayata geçiren Siemens, bu kez Türkiye'de dünya enerji verimliliği rekoru kıracak. %61’lik verimliliği ile dünyanın en verimli doğalgaz enerji çevrim türbini, 2015 yılı başlarında Samsun’da üretime başlayacak.
 


►İlginizi Çekebilir: Türkiye'de Enerji Verimliliği Problemi

 
Siemens ve Cengiz Holding arasında imzalanan anlaşma ile Almanya’nın Münih kentinde bulunan Irsching Santrali'nin %60.75’lik enerji verimliliği rekoru, %61 verimlilik ile Samsun’a geçmek üzere. Aradaki verim artışı çok düşük gibi gözükse de bu tip santrallerdeki %1.5’lik verim artışı bile yılda yaklaşık 5 milyon euro yakıt tasarrufu sağlayabiliyor.
 



 
Bu rekorun baş mimarı ise, enerji teknolojileri alanında dünyanın en büyük firmalarından biri olan Siemens’in, ‘Endüstri İnovasyon Ödülü’ alan, çevre dostu ve H sınıfı yüksek verimli SGT5-8000H türbini.

Şimdilik %60.75'lik enerji verimliliği ile dünya rekorunu elinde bulunduran, Irsching Santrali'nde kullanılan SGT5-8000H türbinin ayrıntılarını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz;



Kaynak:

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.